Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki konser öncesi konuşan ÇDSO Genel Sanat Yönetmeni ve daimi şefi Emin Güven Yaşlıçam, kültür etkinliklerinin gençler üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu söyledi. Konser verilen salonda restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Yaşlıçam, bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a tüm sanatseverler adına teşekkür ettiğini kaydetti.
   Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, 1937 yılında yapılan tiyatro salonunun daha uygun bir hale getirilmesi için çalıştıklarını belirterek, hükümetin temelini attığı iki kültür merkezinin bitirilmesi noktasında da belediye olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
   Adana Valisi İlhan Atış ise, ÇDSO'ya faaliyetlerini daha iyi sürdürebilmesi için yeni bir bina yapılması gerektiğini belirterek, bu yönde 2 yıldır çalışma yürüttüklerini, yeni binayı gelecek yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Vali Atış, sanata verdiği desteklerden dolayı Aldırmaz’a teşekkür etti. Şef Yaşlıçam’ın, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff Adana'ya geldiğinde tanıştırıldığını belirten Vali Atış, Yaşlıçam'ın önümüzdeki günlerde Almanya'da bir orkestrayı yönetmek için davet edileceğini sözlerine ekledi.
   Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Cihan Varlık da, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’na verdikleri katkıdan dolayı Vali Atış ve Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.
   Konuşmaların ardından, Perihan Nayır Artan ve Gökhan Koç'un solistliğini yaptığı orkestra, konser verdi.