Savaşlar mani olmak ve barışa yönelik tehditleri önlemek, ülkeler arasında ilişkiler kurmak, uluslararası ekonomik ve sosyal işbirliğini sağlamak amacı olan B.M.’nin 193 üyesinden ve B.M’nin kurucu üyelerinden olan Türkiye, teşkilata 24 Ekim 1945 yılında katılmıştır.
     
  Konserin programında; Dünya’nın en ünlü bestecilerinden biri olan BEETHOVEN’nın “Piyano Konçertosu No:4” ve DVORAK’ın en önemli eserlerinden “Senfoni No:7”  sunulacak. 
     
  Konseri; ÇDSO’nın daimi şefi olan Emin Güven Yaşlıçam yönetecek.Orkestrayı yönetirken içindeki tüm duyguları ifade eden,sahnede devleşen ve adeta dans eden Yaşlıçam’ın bir çok başarılarının arasında;200 yıl sonra ilk kez İtalya’da San Remo Senfoni Orkestrası ile Paisiello’nun “6 Menuetto”sunun seslendirilişi vardır.
    
  Konserin bu haftaki solisti:2011 yılında Profesyonel Olağanüstü Başarı Ödülü’nü ve aynı zamanda en iyi akademik kaydı gerçekleştirdiği için “José Iturbi” bursunu kazanan, 1992 doğumlu İspanyol piyanist Jorge Moran Ivars olacak. 
 
  Çukurova Devlet Senfoni Okestrası 1988 yılında kurulmuştur.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan orkestra,Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini vermiştir.Daha sonra sanatçı sayısı 46 kişiye ulaşan orkestraÇukurova Flarmoni derneğinin katkıları ile konserlerini gerçekleştirmektedir.