Son günlerde giderek artan  kadına yönelik şiddet ve cinayetlere sessiz kalmayarak, Özgecan’ın katledilmesiyle ülke genelinde başlayan tepkilere destek vermek adına, sahne üzerinde  alışık olunmayan bir protesto vardı önceki gün Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda… Tiyatro oyunun içinde ve sonunda gerçekleşen bu eyleme, daha sonra izleyicilerde katılarak, alkış ve slogan atarak destek oldular.

Her hafta sahneledikleri  insan olma değerlerini kaybetme üzerine kurulu teması ve günümüz insanın şiddete olan bağımlılığını anlatan   “ Bay kolpert” oyununda görev alan 6 tiyatro oyuncusu, önce sahneye siyah kostümlerle çıktı. Finalinde ise selamlamaya gelirken, son iki ay içerisinde katledilen, yakılan, şiddete uğrayan bazı kadınların gazetelere yansıyan fotoğraflarını ellerine alarak gelen oyuncuların ne yaptığını önce anlam veremeyen çok sayıda ki tiyatro izleyicisi, kısa bir süre şaşkınlık yaşadı. Daha sonra bunun sanatsal bir tepki olduğu anlaşılınca, salonda alkış tufanı koptu. Çukurova Belediyesi’nin  bir kültür ve sanat hizmeti olarak kurulan ve Perşembe günleri ücretsiz bir şekilde tiyatro oyunlarını sahneleyen Şehir Tiyatrosu oyuncuları, oyunu baştan sonuna kadar siyah kostümlerle oynadı. Tiyatral tepkiyle ilgili olarak oyundan sonra bilgi veren Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Serdar Esmek, ülke genelinde infiale yol açan Özgecan’ın vahşice öldürülmesi , kadın ve çocuklara artan şiddete tiyatro sahnesinden tepkilerini göstererek,    “Kadına Şiddet” konusunu gündemde tutmayı amaçladıklarını söyledi. Oyunları “Bay kolpert” in, günümüz toplumunun nasıl insanlığından çıktığını anlatması ve bunu yaparken de şiddet aracını kullanmasını konu eden bir öyküsü olduğu için bu oyunu özellikle seçtiklerini belirterek, şiddet yanlısı bir insanlığa doğru yola çıkıldığını göstermek istedikleri için “Bay Kolpert” oyununun önemli olduğunu vurguladı. 


Salonu dolduran tiyatro izleyicilerini oyunun sonunda bir sürpriz daha bekliyordu. Daha 2 ay önce diri diri yakılarak öldürülen 6 yaşında ki Gizem başta olmak üzere, Özgecan ve diğer şiddet mağduru kadınların fotoğraflarıyla oyunun sonuna, selamlamaya geldi. Oyuncular, bu anlamlı eylem karşısında izleyenlerden büyük destek gördü. İzleyicilerde oyuncuların bu eylemine katılarak, “Yas değil, isyandayız” sloganları atarak, tiyatro salonunda gerçekleşen eyleme dahil oldu.