Adana Artı Eğitim Gönüllüleri Derneği, Didem Bekiroğlu Bale Kursu'yla birlikte, uzun süre akıllarda kalacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bale Kursu’nda eğitim gören, yaşları 4 ile 15 arasında değişen 10 zihinsel ve işitsel engelli kız çocuğu, 7 Ocak Pazartesi akşamı Sabancı Kültür Sitesi Devlet Tiyatrosu’nda, bale kursunun öğrencileriyle birlikte sahne aldı.

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Doğa Rutkay, anneannesinin işitme engelli olduğunu, bu nedenle çocukluğundan bu yana kendisini engelli camiasına çok yakın hissettiğini belirterek, “Ailemde bir engelli oluşu, engelli sorunlarıyla ilgilenmeme olanak sağladı. İlerleyen yıllarda ünlü olup, Türkiye’nin tanıdığı bir insan haline geldikten sonra engellilerin sorunlarına çözüm bulmak için daha fazla çaba sarf etme fırsatı yakaladım. İstanbul’daki bir çok tiyatro ve sinema salonuna tekerlekli sandalyeyle girilebilmesini sağlamak için çalıştık. Belediye başkanlarımızın desteğiyle sonuç aldık. Var oluş nedenimin, engelliler için çalışmak olduğunu düşünüyorum. Toplumumuzda engellilere bakış açısının değişmesi gerek. Fiziksel engeli olan ama üreten, topluma katkı koyan, çalışan değerlerimizi engelli olarak adlandırmak hiç doğru bir yaklaşım değil. ‘Camadam’ Zeki Ünal ve onun annesi, Adana Artı  Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler benim çok iyi arkadaşlarımdır. Onlar ne zaman isterse Adana’ya gelir, bu tür organizasyonlar katılırım. Emirlerindeyim” dedi.

 

Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler de, Didem Bekiroğlu Bale Kursu’nun sahibi Didem Bekiroğlu’nun bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak istemesinden kaynaklanan işbirliğinin temel amacının engelli ve engelsiz bireylerin dayanışmasını sağlamak olduğunu söyledi. Sürenler sözlerini şöyle sürdürdü: “10 kızımız, Didem Bekiroğlu Bale Kursu’nda 4 ay gibi bir süre çalıştı. Doğa Rutkay’a, bizleri bugün onurlandırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz. Fuayede de 4 aylık bu çalışmalardan çekilen fotoğrafların yer aldığı bir sergimiz var. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yılmadan, bıkmadan engelli dünyasıyla ilgili toplumsal farkındalığı artırma hedefimize yürüyeceğiz.”