Bir yaşını dolduran Gülnihal, yeni yaş günü pastasını "Yine Bir Gülnihal"adlı eseri icra ederek sazlı-sözlü ve alkışlar altında kesip yeni sezona yelken açtı.
Çukurova Belediyesi Güzelyalı Toplum Merkezi Kadın Platformu'nda 2013'de vereceği iki konsere hazırlanmak amacıyla bir araya gelen Türk Sanat Müziği aşıkları, yeni sezonun ilk çalışmasını da çok beğenilen, unutulmaz eserleri icra ederek yaptı.
Sezon açılışı nedeniyle bir konuşma yapan Gülnihal Musiki Derneği Başkanı Meriç Kanan, bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,"Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız olacak. İlk senemizde eksiklerimizi gördük ve onları gidermek için de çalışacağız. Hep beraber bu aileyi daha da genişleteceğiz. Türk Sanat Müziği'ne daha çok katkıda bulunacağımıza inanıyorum."dedi.
Gülnihal Musiki Derneği'nin Kurucusu İhsan Serintürk de, yaptığı konuşmasında, bir ideal uğruna yola çıktıklarını, Türk Sanat Müzik adabına uygun olarak yollarına devam edeceklerini belirterek,"Bir aile ortamında müziğe hizmetimizi sürdüreceğiz. Herşeyin bir adabı var. Türk Sanat Müziği'nin de bir adabı var. Bu adaba uymayan arkadaşlarımız olursa, onlarla yolumuzu ayıracağız. Kimse kendisini GÜlnihal Musiki Derneği'nin üzerinde göremez. Ama 10 kişi kalırız, ama 50 kişi oluruz. Aile ortamında ilerleyeceğiz."şeklinde konuştu.
Serintürk, çalışmalarında nota üzerinde de çok duracaklarını ifade ederek,"Bu yönde eksiği olan arkadaşlarımıza da yardımcı olacağız. Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuar'ına 15 yıl devam ederek ustalaşan değerli müzisyen Bezmi Özçiftçi ders verecektir. Bu hocamızın olması ve ondan ders almak bizim için büyük bir şanstır."dedi.
Konuşmanın ardından Gülnihal Musiki Derneği'nin 2. yaşına girmesi nedeniyle hazınlanan pasta, Dernek Başkanı Meriç Kanan tarafından "Yine Bir Gülnihal"adlı eser icra edilerek kesildi. Pastanın kesiminden sonra grup yeni sezonun ilk çalışmasını şefleri İhsan Serintürk nezaretinde gerçekleştirdi.