13 Nisan'da başlayıp 23 Nisan tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek karnaval kapsamında Güney Rotary Kulübü tarafından, dünyanın en büyük 'barış ve sevgi' temalı resmiyle rekor denemesi de yapılacak.
Uzun bir süredir hazırlıkları yapılan ve tüm Adanalıların merakla beklediği ''Nisanda Adana Portakal Çiçeği Karnavalı''na destek sağlayan Güney Rotary  Kulübü, hayata geçirdiği proje ile çok konuşulacak. Kulüp, rekor denemesi yapacağı ''Dünyanın En Büyük Barış ve Sevgi Resmi Mozaiği'' ile karnavalda ses getirecek.
Binlerce Adanalı çocuğun yaptığı sevgi ve barış temalı resimler bir araya getirilerek bin metrekarenin üzerine ulaşan tek bir resim elde edilecek. Bu resim havadan fotoğraflarla tespit edilecek.  Guinness hakeminin de davet edildiği etkinlikte,  bir dünya rekoru da kırılması bekleniyor.
Güney Rotary Kulübü 2012-2013 Dönemi Başkanı Av. Dilem Nadir Kuzucu,  tüm Adanalıları rekor denemesine katkı sunmaya davet etti. Barış ve Sevgi temasının Adana'dan tüm dünyaya duyurulmasını istediklerini belirten Av. Kuzucu, şunları kaydetti:
''Bu çalışmamıza katkı sunmak isteyenlerin, A4 kağıdına, yatay olarak ve renkli kalemlerle yapılmış Barış Resimleri ile rekor hedefimiz olan 1040 metrekare ve toplam 17500 resim ile Guinness Rekoru’nu kırarken yanımızda olmalarını istiyoruz.''
Av. Kuzucu, Uluslararası Rotary’nin Hizmet Yoluyla Barış teması kapsamında hedefinin çocuk, genç ve yetişkinlerde barış olgusunu pekiştirmek olan bu projeye Adana başta olmak üzere İstanbul, Mersin, Malatya ve diğer illerden 100'e yakın okulun, resim atölyesi; ulusal ve uluslar arası Rotary kulüpleri, sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiğini kaydetti.
Başkan Kuzucu, Güney Rotary’nin logosu olan Adana Tren İstasyon binasının önünde gerçekleşecek olan mozaik şölenine gönlünde ''Barış ve Sevgi'' olan herkesi beklediklerini bildirdi. Kuzucu, etkinliğin 14 Nisan Pazar günü, saat 14.00 ile 16.00 arasında gerçekleşeceğini kaydetti