Yıllardır Türk halkının sevgilisi haline gelen ve Türk Sineması’nın klasikleşen filmine 20. Altın Koza Film Festivali’nde önemli bir yer verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren sanatçılar, kendilerini bu projede bir araya getiren ve şu an aramızda olmayan sanatçıları bal mumu heykelleri ile yaşatan Aldırmaz’a teşekkür ettiler. Bu projeyi, Adana insanının Türk Sineması’na olan vefası olarak değerlendiren sanatçılar, “Bu vefayı Adana halkını temsilen gösteren Sayın Başkan Aldırmaz 20. Altın Koza Film Festivali’nde gerek Hababam Sınıfı sergisi gerekse verdiği Hababam Sınıfı müzesi sözüyle bizleri onurlandırdı” ifadesini kullandılar.

Hababam Sınıfı filminin sadece Türk Sineması için değil eğitim sisteminde olması gereken doğruları ve yanlışları insanlara kahkaha attırarak öğreten bir başyapıt olduğunu kaydeden Aldırmaz ise, “Türk halkının yıllardır izlemeye doymadığı bu filmi 20. Altın Koza Film Festivali kapsamına alarak gerek sergiyle gerekse önümüzdeki günlerde oluşturacağımız müze ile yaşatmayı bir görev saydık. Milyonlarca Hababam Sınıfı hayranının duygularına tercüman olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Hababam Sınıfı filminin konuşulduğu bol kahkahalı ziyarette Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Hababam Sınıfı filminde rol alan sanatçılara çeşitli armağanlar sundu. Daha sonra ise Aldırmaz ve sanatçılar Belediye binası yanındaki Abidin Dino Parkı’nı gezip, parkta bulunan Yaşar Kemal, Orhan Kemal ve Abidin Dino’nun bronz heykelleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.