Dünya barışına katkı

2012-2013 döneminde 5.’si düzenlenen ve özellikle İletişim Fakültesi öğrencilerini hedefleyen,  Kısa Film Festivali'nde heyecan doruğa ulaştı.  Uluslararası Rotary 2430. Bölge etkinliklerinden biri olan “ROFİFE”, modern sinema sanatı yoluyla yaratıcı kişileri bir araya getirmeyi ve sinema sanatı aracılığı ile dünya barışına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Bakanlık destekliyor

Festival yürütme komitesinden alınan bilgilere göre, festivalde kazanan filmlerden oluşan seçkiler, son üç yıldır Antalya Altın Portakal Uluslararası Film Festival’inde, son yılda ise Adana Altın Koza Uluslararası Film Festival’inde gösterime girdi.. Ayrıca, son üç yıldır TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

 

8 kentte düzenleniyor

Bu yıl, 8 kentte, 22 Rotary Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleştirilen festivalin kent jürilerinde, akademisyenlerden, sinema ve tiyatro sanatçılarından ve Rotaryenlerden oluşan 51 jüri üyesi ön elemeleri gerçekleştirdi. Daha sonra, 16 kişiden oluşan Büyük Jüri, 2 Mart 2013 tarihinde Ankara’da toplanarak 25 yönetmenin 26 filmini finalist olarak belirledi.

 

Festival kapsamında  ayrıca, çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Ön Eleme Jürilerinin seçkilerinden oluşan film gösterimleri  “Kısa Film Günleri” başlığı altında izleyicisi ile buluşturuldu. Bunun yanı sıra, çeşitli illerde senaryo teknikleri, kamera kullanım teknikleri, yönetmenlik ve benzer konuları içeren ve yoğun ilgi gören Atölye Çalışmaları düzenlendi.

Kurmaca, belgesel, reklam ve animasyon dallarında 222 yönetmenin 268 film ile yarıştığı V. ROFİFE’de, 23 Mart 2013 Cumartesi günü, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda, saat 19.30’da başlayacak Gala ve Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini bulacak.

 

Ustaya saygı özel ödülü

Güney Rotary Kulübü organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan törende, yapmış olduğu çalışmalar ile Kısa Film alanına büyük katkı sağlayan Hilmi Etikan’a da “Ustaya Saygı Özel Ödülü” verilcek. Ayrıca, ülkemizde bir çok genç sinemacının yetişmesi için büyük emek harcamış olan Meral Oka  “Ustaya Saygı Özel Ödülü” ile Rahmet ve şükranla anılacak.