AĞCA DAĞI ZİRVESİNDE İNCE MEMED OKUDULAR

Osmaniye ili Kadirli sınırlarında bulunan Ağca Dağına zirve tırmanışı gerçekleştiren Adana Tabip Odası yönetici ve üyeleri ile  Prodoss gezi gurubu burada Yaşar Kemal’in İnce Memed kitabını okuyarak andılar.

“İNCE MEMED ROMANINDA ADI GEÇEN COĞRAFYADAYIZ”

Yaklaşık 30 kişinin katıldığı Ağca Dağı Zirve Tırmanışı ve Kitap Okuma etkiliği hakkında bilgi veren profesyonel dağcı ve Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Çukurova toprakların yetiştirdiği ve dünyanın en büyük yazarlarından olan Yaşar Kemal’i, İnce Memed romanında adı geçen bu coğrafyada anmaktan çok mutluyuz. Savrun vadisinin kenarında tüm bölgeye hakim olan zorlu coğrafi koşulları olan bu dağa tırmanmak ve İnce Memed romanında geçen yerleri görmenin verdiği keyif, tüm arkadaşlarımızı olumlu etkiledi. Yol boyunca bizlere eşlik eden çiğdem, kardelen, ters laleler ve birbirinden değişik renk ve güzellikte çiçeklerin mis gibi kokularını içerimize çekmek, hekimlik mesleğinin yoğun geçen temposundan birazda olsa bizleri uzaklaştırdı. Yer yer zorlu kayalar ve hala erimemiş karlardan geçerek zirveye ulaşmak yaşamımızı hareketlendirdiği gibi orada İnce Memed okumak bizleri hem dinlendirdi hemde mutlu etti.” Dedi.

Uzm. Dr. Menteş, her yıl büyük usta Yaşar Kemal’i çeşitli etkinliklerle anmaya devam edeceklerini, bir sonraki etkinliklerini Yaşar Kemal’in doğum yeri olan Hamidiye köyünde İnce Memed okumaya devam edeceklerini duyurdu.