Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), akıllarda birçok soru işareti bırakan darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklamasında, ‘’Atatürk’ün kurduğu laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti’dir ve demokrasi olmazsa olmazımızdır. Nereden gelirse gelsin darbenin her türlüsüne karşıyız” denildi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle yoğun bir mücadelede verdiğini ancak birçok üst rütbeli subayın koordinasyonunda gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ülkemize büyük zarar verdiği kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Askerlerimizin şehit olmasının yanı sıra birçok devlet kurumu zarar görmüştür. Askeri darbeler ülkemize bugüne kadar büyük zarar vermiş ve ülke huzurunu bozduğu gibi ekonomimizi de olumsuz etkilemiştir. 21. Yüzyılda, TSK geneli tarafından kabullenilmeyen bu darbe girişimini kabul etmek mümkün değildir. Demokrasilerde iktidarları halkın oyları belirler. Ancak toplumun tasvip etmediği bu tür şaibeli darbeler sempati yerine antipati yaratır.

Türk halkı demokrasiyi özümsemiş ve kabul etmiştir. Darbelerle iş başına gelmek isteyenlere bugüne kadar prim verilmemiştir. Halkımızın genelinde bir sağduyu hakimken hiçbir suçu günahı olmadığı halde, üstlerinden aldıkları emir gereği sokağa çıkan rütbesiz erlerin katledilmesi de ayrı bir trajedidir.

Demokratik, laik,  sosyal hukuk devletinde iktidarların darbe ile değiştirilmek istenmesi evrensel insan haklarına da aykırıdır.  Hukuk devleti Türkiye’de nereden gelirse gelsin, her türlü darbeye karşıyız. Darbeler Türkiye’nin kaderi olmamalıdır.  Darbe girişimi sırasında Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz hayatını kaybetmiş, birçok meslektaşımız da darp edilmiş, gazete ve televizyon binaları işgal edilerek yayınlar durdurulmuştur. Bu olaylarda canını kaybeden  meslektaşımız ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz.”