Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, IŞİD terör örgütü saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden Fırat Haber Ajansı Muhabiri Deniz Fırat’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Yine Şemdinli’deki çatışmada yaralanan İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ayhan Dinç’e geçmiş olsun dileklerini ileten ÇGC Yönetim Kurulu, gazetecilere yapılan saldırıları şiddetle kınadı.
Basının zor şartlar altında görev yapmasına rağmen çeşitli taciz ve saldırılara maruz kalmasının önüne geçilmesini her fırsatta dile getiren ÇGC Yönetim Kurulu, “Gazetecilerin can güvenliği kalmadı. Savaş ve çatışma ortamlarında canları hiçe sayılan arkadaşlarımız yüreklerimizi sızlatıyor. Halkın haber alma hakkından başka hiçbir düşünce taşımadan, objektif gazetecilik yapmaya çalışan gazetecilere yapılan saldırıların siyasi iktidar ve siyasi partilerce birinci gündem maddesi yapılmalıdır. Hukuk kuralları çerçevesinde sadece görevlerini ifa ettikleri için dokunulmaz olması gereken gazeteciler bırakın dokunulmazlığı kurşunlara hedef oluyor. Uluslararası boyutlara taşınması gereken saldırıların sona ermesi gerektiğini haykırıyoruz. Ülkemizde ve tüm dünyada insanların gerçekleri öğrenmesi için mücadele eden arkadaşlarımıza yapılan hunharca saldırıları bir kez daha kınıyoruz.”
ÇGC Yönetim Kurulu, Deniz Fırat’ın ailesine bir kez daha başsağlığı dilerken İHA muhabiri Ayhan Dinç’e de acil şifalar diledi.