15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü sebebiyle mesaj yayınlayan ÇGC Yönetim Kurulu, mesajında şu görüşlere yer verdi: 

15 Temmuz 2016 daima hatırlanmalı. O karanlık geceyi aydınlığa çeviren kahramanları unutmamalıyız ve gelecek nesillere aziz milletimizin yazdığı bu destanı mutlaka aktarmalıyız. 15 Temmuz 2016’da, Türk Milleti kararlı bir şekilde, dimdik durmuş, tanka, topa, tüfeğe karşı gelmiş milli iradesine sahip çıkmıştır. Hiçbir millet Türk milleti kadar istiklaline ve istikbaline düşkün değildir. Milletimiz bu hainlere karşı kendi iradesine sahip çıkarak tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Tüm dünya tarafından bir kez daha anlaşılmıştır ki, Türk milleti, söz konusu vatan olduğunda hiç bir engel tanımaz. Bu vesileyle aziz vatanımızın ilelebet payidar kalacağı herkes tarafından bilinmelidir.  Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; 

Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.