Koza TV şirket sahibi Haluk Vural ve Genel Koordinatör Hakkı Bülez  yönetimindeki Koza Televizyonu’nda yayınlanan Murat Yonat ve Kerim Hoşfikirer'in hazırlayıp sunduğu "Derdini Söyle" programı sınırları aştı. Dokuz ay önce el değiştiren Koza TV yeni yönetimi ve yenilenen kadrosu ile Adana’nın en çok izlenen televizyonu oldu.Tarafız, halktan tarafız  sıloğanı ile daha çok halkla iç içe olan programları tercih eden Koza TV tüm programları  ile tüm Dünyada ve Adana’da beğeni toplamaya devam ediyor. Bu programlardan biri de ‘’Derdini Söyle’’ programı.  Gazeteci Murat Yonat ve Kerim Hoşfikirer’in hazırlayı sundugu Derdini söyle programı yayına başladığın da süresi 1 saat olarak düşünülmüştü. Programa olan yoğun ilgi nedeni ile yayın süresi 2 saate çıkartıldı.Yurt içinden,yurt dışından, Adana ve ilçelerinden yoğun telefon alan programa yoğun ilgi olunca bir rekor kırdı ve program süresi 4.5 saate ulaştı. Derdini söyle programına Adana’nın yanı sıra Türkiye’nin ve Dünya’nın çeşitli yerlerinde bulunan Adanalılar telefonla ve mail yoluyla bu programa katılması ve taleplerin yoğun olması programın süresini arttırdı.Programa katılan vadandaşlar ise Adana ile ilgili düşüncelerini,sorunlarını,isteklerini ve projelerini canlı yayında paylaşıyor. Programa gelen telefonlardan çıkan ortak sorunlar ise şunlar;

“Adana  olması gereken yerde değil”,  “ Adana kendi potansiyelini kullanamayan kendi sinerjisini kullanamayan bir kent durumunda”

Bunun da sebeplerini herkes tarafından farklı farklı söyleniyor. Ama üç aşağı beş yukarı birbirini ayırıyor.Vatandaş geçmiş yöneticilerin yaptıkları hatalara düşülmesini istemiyor. Adana  Son 25 yılda halkın haksızlığa uğrayışını, halkın hakkının gasp edilişini, yıllarca bu memlekette bireysel menfaatları uğruna geçmiş bir çok yöneticilerin halkın hakkının gasp edilmesine seyirci kaldıklarını söylüyor.  Adana halka selam vermeyen, esnafın hatırını sormayan, yanında yer almayan bir Belediye Başkanı modeliyle karşı karşıya kalmak istemiyor. Adanalı Adana’nın çehresini değiştirecek, binlerce kişiye aş ve iş imkanı sağlayacak projelerini gerçekleştirmenin yanı sıra  Adana’nın sevinçli ya da üzüntülü gününde, neşesinde ya da kederinde her zaman yer alacak halkı kandırmayacak,bireysel menfaatlar düşünmeyecek ve buna izin vermeyecek,Adana’ya iz bırakacak hizmetler yapacak belediye başkanı istiyor.