Başkan Gözübatık, ülke gündemi ve parti çalışmaları hakkında ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e bilgi verdi. Basının; halkın sesi, gözü ve kulağı olduğunu, toplumun müşterek sesi olan basının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Demokrasilerde 4.güç olan basına başta siyasi partiler olmak üzere tüm STK’ların da ihtiyacı olduğunu söyleyen SP Adana İl Başkanı Gözübatık, genel kurulda güven tazeleyen Cafer Esendemir ve göreve seçilen Yönetim Kurulu üyelerine başarılar diledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, basının sorunları hakkında misafirlerine bilgi verdi. Esendemir konuşmasında yazdıkları haberler, yaptıkları yorumlar ve çizdikleri karikatürler nedeniyle çok sayıda gazetecinin cezaevlerinde bulunduğunu, çalışma koşullarının giderek zorlaştığını, ekonomik sorunlarla bğuştuğunu belirterek, “Basın; toplumun aynasıdır. Gazeteci de çağın tanığıdır. Objektif ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla hareket eden, basın meslek ilkelerine bağlı meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında ÇGC olarak bundan önce olduğu ibi yeni dönemde de çaba sarfedeceğiz. Yeni dönemde gerçekleştireceğimiz projelerle meslektaşlarımızın yanında olacağız” dedi.
Ziyarete; Saadet Partisi İl Müfettişi Hasan Şaybak, GİK Üyesi Çelebi Keyhıdır, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Çekilavız ve Mahmut Yeni de katıldı.