ÇEP Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanıp geçtiğimiz yıl Ulusal Ajans’a sunulan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Basılı Olarak ve İnternet Ortamında Yapılan Gazete ve Dergi Yayıncılığında Görsel Kaliteyi Artırıcı Tekniklerin Öğrenilmesi ve Uygulanması”  İsimli  LdV projesi  çerçevesinde refakatçi öğretmenleriyle birlikte Hollanda’ya giden 12 öğrenci yurda döndü.

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde  LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat adlı okulda eğitim alan öğrenciler ÇEP Ticaeret Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen ve Gazetecilik Alanı Bölüm Şefi Bekir Dündar ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne geldiler. Öğrenciler Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e aldıkları eğitim hakkında bilgi vererek, Hollanda izlenimlerini anlattılar.

ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Uğur Özen, projeyle ilgili yapılan ve yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Daha önce iki grubun Almanya ve Çek Cumhuriyeti’ne gittiğini dile getiren Özen, farklı ülkelerde görülen eğitimlerin sonucunda elde edilen kazamınların birleştirilmesi ve okulda yapılan diğer çalışmalarla projenin amacına ulaşmakta olduğunu ifade etti.

Gazetecilik Bölüm şefi Bekir Dündar ise, yurtdışında alınan eğitimin yanında bu ülkelerde yayımlanan gazete ve dergilerden örneklerin getirilip incelenerek sayfa düzeni ve görsel kalite yönünden karşılaştırmaların yapıldığı ve iyi örneklerin öğrenciler tarafından okul uygulama gazetesinde uygulanarak kazanıma dönüştürüldüğünü ifade etti.

Çukuruva Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise, öğrencilere yakalamış oldukları bu avantajı iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade ederek, projeye destek olmaktan mutlu olduğunu ve bu tür faaliyetleri her zaman desteklemek istediklerini belirtti.