Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın genel yayın yönetmenleri ve medya grup başkanlarına yönelik bir kahvaltı veriyor. Bu kahvaltıya İnternet Medyası katılmama kararı aldı.. Medya ile yapılacak bu zirve için internet medyasına "akreditasyon" sistemi uygulandığı için toplantıya davet edilen İnternethaber, Haber 7 ve Habertürk siteleri de toplantıya katılmama kararı aldı. İnternet Medyası, daha fazla sitenin davet edilmesi için girişimde bulundu ancak olumsuz yanıt aldı. Yeni medyayı görmek istemenyenlere diyoruz ki;

70 GAZETE + TV'DEN DAHA ETKİN BİR MEDYA VAR..
Her ne kadar onlar bizleri görmemekte ısrar etseler de söz konusu olan haber olduğu için biz onları görmeye devam edeceğiz..

İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ'NİN DUYURUSU
İnternet Medyası Derneği, Dolmabahçe'de yapılacak olan Başbakan Erdoğan'ın kahvaltılı basın toplantısına katılmayacaklarını bir açıklamayla sitesinden duyurdu. İşte derneğin açıklaması;

"Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Eylül 2010 Cumartesi sabahı İstanbul’da, bütün gazete ve televizyonların temsilcileri ile düzenleyeceği toplantıya ne yazık ki internet medyası temsilcileri davet edilmemiştir.

EN ÖNEMLİ HABER KAYNAĞI
Bu ve benzeri toplantılara davet edilmeyerek görmezden gelinen internet medyasının aslında, milyonlarca okuyucun gücüyle artık “günümüzün en önemli haber kaynağı” haline geldiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

HABER ARTIK İNTERNETTEN OKUNUYOR
Toplamda ziyaretçileri günlük 100 milyonu bulan haber sitelerinin yöneticileri olarak bir noktaya son kez dikkati çekiyoruz; Türkiye’de internete giren her 100 kişiden 70’i muhakkak bir haber sitesine giriyor ve ülkemizin genç nüfusu haberi artık internetten okuyor.

Bu konuda kurulan diyaloglar sonucu, söz konusu davete kuruluşlarımızı temsilen sadece İnternet Medyası Derneği’nin yönetiminde bulunan İnternethaber, Haber 7 ve Habertürk sitelerinin temsilcileri olarak Başkan Hadi ÖZIŞIK, yönetim kurulu üyeleri Ünal TANIK ve Mahmut KURŞUN davet edilmiştir.

BU DAVETİ KABUL ETMİYORUZ ÇÜNKÜ..
İnternet konusunda erken yol alan ülkelerin başbakanlık ve başkanlık merkezlerinde internet medyasının temsilcileri için ofisler açılırken, temeli olmayan gerekçelerle Türkiye’nin en etkili sitelerinin yöneticilerinin bu toplantıya davet edilmemesini doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu nedenle, temsili olarak dernek yönetimine yapılan bu daveti kabul edemeyeceğimizi belirtiyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Saygılarımızla.