Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Sözcü Gazetesi ve Çukurova Merhaba Gazetelerine ziyarette bulundu. Sözcü Gazetesi’nde bölge temsilcisi Mehmet Serbes ile görüşen ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, medya ve basın çalışanlarının mesleki sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunup çözüm konusunda önerileri tartıştılar.

Ziyaretten dolayı Başkan Esendemir ve Yönetim Kurulu’na teşekkür eden Serbes, “ÇGC’nin gazete ve çalışanlarının karşılaştığı sorunlarda gereken hassasiyeti gösterdiğini biliyorum. Bu duyarlılığın bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum. Sektördeki işsizlik sorunu hepimizce malum. Seçimler sonrası yerel yönetimlerin basın sektöründeki işsizlik konusunda meslektaşlarımıza yardımcı olmalarını bekliyorum. Bu konuda ÇGC’nin, mesleki kuruluş olarak köprü vazifesi görmesi doğru olacaktır” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında özetle mesleki sorunların aşılması konusunda başlattıkları çalışmayı sürdüreceklerini söyledi.

KIZILKAYA: GÜÇ KAZANMALIYIZ

Sözcü Gazetesi ziyaretinin ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çukurova Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetenin imtiyaz sahibi Zeki Kızılkaya ve gazetenin yazarlarından Özcan Aladağ ile görüşen Esendemir ve yönetim kurulu üyeleri, basın turu kapsamında bilgi alışverişinde bulundular.

Çukurova Merhaba Gazetesi imtiyaz sahibi Zeki Kızılkaya, yerel medyanın ekonomik olarak daha güçlü hale gelebilmesi için güç ve işbirliğinin şart olduğunu ancak bunun sağlanmasının pek mümkün görülmediğini ifade etti. Kızılkaya bu konuda Basın İlan Kurumu ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin işbirliği ile mesafe alınabileceğini de ifade etti.

ÇGC Başkanı Esendemir, basın kuruluşları ziyaret turunda genellikle mali sıkıntıların dile getirildiğini kaydederek, “Bunların aşılması yolunda hep birlikte el ele vererek, çözüm yolları aramalı ve ortak noktalarda buluşarak projeler üretmeliyiz” diye konuştu.