Medya kuruluşları gezilerini sürdüren Çukurova Gazeteciler Cemiyeti başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Star Gazetesi Bölge Temsilcisi Oğuzhan Kocabaş ve Yerel Günaydın Gazetesi imtiyaz sahibi Aytekin Uçar ve Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Canbolat ile görüştü. Star Gazetesi’ne yapılan ziyarette mesleki konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Günaydın Gazetesi ziyaretinde de, yerel medyanın güç birliği yapmasının önemine vurgu yapıldı.

Yerel seçim arefesinde siyasilerden yeterli ilan desteği göremediklerini ifade eden Günaydın Gazetesi imtiyaz sahibi Aytekin Uçar, “Basın kuruluşları ortak hareket ederek, ilan gelirlerini artırmanın yollarını aramalı. Öncelikle de gazetelerde çıtanın yükseltilmesi gerekir. ÇGC; ilan verilecek basın kuruluşlarını gerekirse derecelendirmeli. İlan – reklam geliri; yerel basın için çok önemlidir. Bunun için şehirin önemli yerlerindeki bilboardların adaletli bir şekilde gazetelere kiralanmasının önemli olduğunu düşünüyorum. ÇGC’nin de desteğiyle bunun sağlanabileceğine inanıyorum. Her yerel gazetenin çalıştırdığı elemanların giderlerinin bir bölümünü bu şekilde karşılayabilmesi mümkün olacaktır” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de, medya kuruluşlarının birleştirilmesi konusunda Basın İlan Kurumu’nun, yasal yaptırım gücü sayesinde daha etkin rol oynaması gerektiğini ifade etti. Esendemir, yerel medyanın her açıdan güçlü hale gelebilmesi ve güçlerini birleştirmesi için ÇGC olarak olarak gereken desteği sağlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.