Duygularımı çepe çevre kuşatmış ve içerisinde süreli bir canlılık barındıran, et kemik bütünündeki bu vücut, saklamaya yetmiyor artık ruh halimin değişken durumlarını. Olumsuz cevap alacağımı bildiğimden midir bilinmez ama nasılsın demeye çekindiğim durumlar yaşatıyor, çelişkilerime sebebiyet veren. An be an değişen, yakılan, yerle bir edilip yıkılan, kan renginden ve kül kokusundan geçilmeyen,  ülke ve dünya gündeminde kaybolan insanlığı aramak nafile kimilerine göre. Merak edip sorgulamadan, bihaber yaşamak en normali diyor birçok kimse. Canilerin boy gösterip kol gezdiği, fikir ve düşünce karanlığında yer alsalar da zaman zaman söz dinlettikleri,  mazlum halklar üzerine uyguladıkları savaşlarıyla insanlığın tüm ortak değerlerine; toprağımıza, suyumuza, havamıza ihanet ettikleri dönemlerin karamsarlığının, aydınlığa çıkışında mücadelemizin bitmemesi adına umutlarımı yeşertmeye devam ediyorum. Umutsuz bırakılmaya, sevgisiz yaşamaya alıştırılmaya çalışılsa da insanoğlu, yaşamın anlamı ve isteği umut yüklüdür. Her şeye rağmen umutları dinç tutmak gerekir. 
Nasılsın! dediklerinde ya da kendi kendime nasılsın sorusunu yönelttiğimde; kaygılıyım diyesim geliyor ilk olarak aklıma.
Bunca olan bitenden dolayı, yaşamın güvensiz hale getirilişinden, her an bir şey olma ihtimali korkusundan kaygılıyım. Sevdiklerim, eş, dost, arkadaşlar ve insanlığın gelecek düşü adına bu kaygım. Kötülüklerinin üzerine kötülük ekleyip, ülkeyi karanlığa sürüklemeye çalışacakken, son anda önüne geçilen kaosun sorumlularını bulmak için, tüm yurttaşların korkuya salınmasından, fikir beyan edenlere linç sistemini yeniden çalıştırma gayretlerinden kaygılıyım. Kaldı ki bu gerici faşistlerin, emperyalizmin uşaklarının, karanlık sevicilerinin, her alanda yuvalanmalarının sakıncalarını en çok dile getirende, muhalif düşünceye sahip insanlar olmuştur. Kaygılarının kaygısına düşmeyenler, umarım bundan sonra emekten ve paylaşımdan yana saf tutanlara da kulak verirler.  
Evet, kaygılıyım. Sınırsız yalan limitine sahip yancılıklardan, vicdansızlıklardan, ilkesiz duruşlardan, her yöne kıvrılanlardan kaygılıyım. Kaygılıyım ama aydınlık güneşli günler adına umutsuz değilim. Biliyor ve inanıyorum ki, tüm dünya halkları, kardeşçe yaşama tecrübesini gerçekleştirme fırsatını günü geldiğinde, başarılı şekilde sonuçlandıracaktır. Dünya halkları kardeş, emperyalizm ve maşaları kaoslara, savaşlara sebeptir. İnsanlık; emek ekseninde, kardeşçe, eşit paylaşımla, doğayla ve çevreyle uyumlu yaşamı yeniden şekillendirecektir. Yüreğinize umut ekmesi dileğimle, bir şiirimi sizlerle paylaşıyorum.
Düşlerini Maviye Boya
Saçlarında yıldızlar
Düşlerinde umutlar
Hayat bazen zor olsa da
Düşlerini maviye boya
 
Deniz damla damla
Gökyüzünü cebinde sakla
Yoksa biri olmaz onsuz
Hepsi mavi
Hepsiz sonsuz
Hayat bazen zor olsa da
Düşlerini maviye boya… Kenan DOĞAN