Norveç’te yaşayan Adanalı ressam Dilan Sarıoğlu Lyngstad, ilk kişisel sergisini Adana Ressamlar Derneği Kaman Sanat Galerisinde açtı.

Portakal Çiçeği Karnavalı 200 Bin Kişinin Katıldığı Konserle Başladı Portakal Çiçeği Karnavalı 200 Bin Kişinin Katıldığı Konserle Başladı

Dilan Sarıoğlu Lyngstad, 1981 yılında İzmir’de doğduğunu belirterek, sanat özgeçmişini şöyle anlattı:

“İlk, orta ve liseyi Adana’da, lisansı Hacettepe Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladım, yüksek lisansı İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde başladım ancak tamamlamadım. Annem Meral Demiroğlu (Sarıoğlu)’nun ben ilkokuldayken Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirmesi ve daha sonra aynı bölümde hoca olmasıyla sanatın üretimine, sergilenmesine, farklı ortamlarına şahitlik ettim. Bu temel eğitim üzerine Fransa Dijon’da sanat tarihi ve felsefe, İngiltere University of the Arts London’dan kısa dönemli çizim, dijital art, baskı derslerini ekledim. Çevirmenlik, art direktör asistanlığı, Masumiyet Müzesi çalışanı ve dil eğitmenliği gibi alanlarda çalışırken de resmi hiçbir zaman bırakmadım. 2015’ten sonra sadece resim ile ilgilenmeye karar verdim.”

Norveç’te yaşayan Ressam Sarıoğlu Adana’da Sergi Açtı

Şu anda resim çalışmalarına Norveç’te devam ettiğini ifade eden Dilan Sarıoğlu Lyngstad, “2019’da 207. Royal Institute of Painters in Watercolours sergisine katıldım. Başka pek çok karma sergiye katıldıktan sonra ilk kişisel sergimi Adana Ressamlar Derneği Kaman Sanat Galerisinde açtım. Bu sergideki çalışmalarım İstanbul’un kaotik hayatının ve Norveç’in sakin ve yavaş yaşam biçiminin etkisiyle oluştu. Resimlerimin temelini oluşturan evler, hayatın içinde yer alan pek çok ögeyi simgelemektedir” dedi.

Norveç’te yaşayan Ressam Sarıoğlu Adana’da Sergi Açtı

Sergi açılışında Adana Ressamlar Derneği Başkanı Hüseyin Yılmaz, yönetim kurulu adına Dilan Sarıoğlu Lyngstad’a teşekkür belgesi takdim etti.

Sergi,  27 Ekim 2023 tarihine kadar ARD Kaman sanat Galerisi’nde açık kalacak.