Ressam Ülkü Kaya Karabiber, Adana’da “Nostalji” adını verdiği kişisel sergi açtı.27 eserdeki çizilen nesnelerin üstten bakış olarak gerçekleşmesinin dünyada ilk olduğunu söyledi.

Adana’da Korart Sanat Galerisinde açtığı sergi hakkında konuşan Ressam Ülkü Kaya Karabiber, “İzmir Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Ana Bilim Dalı mezunuyum. Biz üç kardeş oradan mezun olduk. Benim hocam Şeref Fidan beydi. Onlardan aldığım disiplinle yağlı boyalar yaptım. Ama benim dalım grafik.  Böyle değişik tarzlarım, serilerim oluyor. Bu sergim nostaljik serim. Nostalji seri, bizim zamanında kullandığımız, hayatımızda yeri olan objelerin bizim kendi yerel motiflerimizle birleştiriyorum. Mesela şurada bize ait tülbentin motifleri var” dedi.

ÜLFET'ten Bayram Sürprizi: Muhteşem Konserler ve Unutulmaz Deniz Manzarası ÜLFET'ten Bayram Sürprizi: Muhteşem Konserler ve Unutulmaz Deniz Manzarası

Karabiber, bu sergisinde 27 eserin bulunduğunu belirterek, “Bu eserleri, bu objeleri görenler ‘bundan bizde de vardı’ diyen çok kişi çıkıyor. Bunlar herkesin hayatında olan objeler.  Ve bunlar dünyada bir ilk. Dünyada ilk kez üstten bakış tablolarıdır. Yani dünyada ilk kez yapan benim.  Bunun gururunu yaşıyorum tabi ki.  Çünkü bilen sanatçı arkadaşlar araştırdılar,  ‘Hiç böyle bir tarzda yapılan bir şey yok’ dediler.  Onun için değeri daha çok artıyor. Çünkü bir şeyin ilki çok önemlidir. Ondan sonra kopyaları çıksa da onun yerini tutmuyor” diye konuştu.

Ressam Ülkü Kaya Karabiber, serginin 17 Kasım 2023 Cuma gününe kadar açık kalacağını sözlerine ekledi.