Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali kapsamında,Adana’ya gelen sinema sanatçıları yaptıkları açıklamalarda festivalin sönük geçmesinden dolayı üzüntülü olduklarını söylediler. Nuri Alço’nun Aytaç Durak’sız festivalin heyecansız olduğunu ve beğenmediğini belirtmesinin ardından Sinemanın duayen sanatçıları Ekrem Bora ve Yılmaz Köksal’da festivalin sönük geçtiğini belirtiler.
Festivale başladığından itibaren her yıl katılan duayen sinema sanatçısı Ekrem Bora bu yıl gerçekleşen Altınkoza Film Festivalinin pasif geçmesinden dolayı şok yaşadığını söyledi. Adanalı sinema seyircisinin çok özel olduğunu belirten Ekrem Bora “Altınkoza Film Festivaline her yıl katılıyorum. Her sene fevkalade güzellikler içinde geçiyordu. Fakat bu sene  şok oldum. Bilmiyorum organize olayından mı, anlayamıyorum” dedi.
Yılların sinema sanatçılarının katıldığı sevgi kortejinin de beklenilen ilgiyi bulamadığını belirten Ekrem Bora şöyle konuştu;
“Biz sokağa gittiğimiz zaman kortej olayında, beklediğimizle karşılaşmadık. Benim için üzücü olay bu. Ya evvelden haber verilmedi ki verilmesi gerekir, Veyahutta halkımızın haberi mi yok nedir. Bu beni üzdü. Kalabalığın olmayışı beni üzdü. Adana benim sevdiğim bir yer. Bir kere benim hanımımın memleketi. Adanalı'nın eniştesi sayılırım. Bundan da gurur duyuyorum. Adanalılar'a mahcubuz. Çünkü onların istedikleri bir şekilde karşılarına çıkamadık. Herhalde organizasyon bozukluğu olacak. Öyle tahmin ediyorum. Bu beni çok üzdü. Halk bizim halkımız. Ben zannetmiyorum Türk sinema seyircisinin Adana’da bu kadar az olduğunu. Yaşadıklarımdan dolayı çok şaşkınım”
Türk Sinemasının bir diğer duayen sanatçısı Yılmaz Köksal’da Festivalin pasif geçmesinden dolayı şaşkındı. Köksal,  “Altınkoza Film festivali geçen yıllara göre daha pasif.  Bir eksiklik var. Keşfedemiyorsun ama onu hissediyorsun. Bir eksiklik var ama ne” diyerek festivalin beklenen ilgiyi görmediğini belirtti.