Perdelerini yeni sezonda önce çocuklar için “Papağan Kaçtı” adlı oyunla açan Adana Devlet Tiyatrosu(ADT), yetişkinler için hazırlanan Türk mizahının usta kalemi Aziz Nesin’in yazdığı ve Ali Düşenkalkar’ın yönettiği “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyunu sahneye koydu. Oyuncuların performansı beğeni toplarken, izleyiciler 42 oyuncunun rol aldığı oyunun finalinde memnuniyetlerini ayakta alkışlayarak gösterdi.
Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde prömiyeri 5 Ekim’de yapılan  'çalgılı, şarkılı ve danslı' oyun Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’da, “Yaşar” karakterini Savaş Özdemir’ oynadı. 42’si oyuncu 60 kişilik ekiple sahnelenen oyunun dansları ise Selçuk Borak tarafından hazırlandı. Canlı orkestra tarafından seslendirilen müziklerin bestesini ise yine Türk müziğinin usta isimlerinden biri olan Timur Selçuk yaptı. “Kendi kabına sığmayan bir bürokrasi eleştirisi” olarak nitelendirilen oyunda “Yanlış insan, yanlış bürokrasi, eksik belge, eksiltilen ve hiçe sayılan insanlar” anlatılıyor. Oyunun galasına protokolün ilgisinin az olduğu dikkati çekti. Aziz Nesin’in yazıp Ali Düşenkalkar’ın sahneye koyduğu, müziklerini Timur Selçuk’un yaptığı 2 perdelik oyunun dans düzeni Selçuk Borak’a, dekoru Nurettin Özkönü’ye, kostümleri Funda D. Çebi’ye, ışık düzeni Kadir Karakgöl’e ait. Oyunun Koropetitörlüğünü Cemal Demir, yönetmen yardımcılığını E. Çağrı Turan, yönetmen asistanlıklarını Seçil Dedeyi ve Özlem Buluttekin, sahne amirliğini Murat Dülger ve Hülya Kaya, Kondüvitliğini
Murat Dülger,  ışık kumanda operatörlüğünü Kadir Karagöl, Suflözlüğünü Hülya Kaya üstleniyor. Oyunda rol alan oyuncular ise şunlar: “Savaş Özdemir, Raif Hikmet Çam, Sevinç Gediktaş, Sema Öner Kelav, Demet İyigün, Turgut Bağır, Murat Özben, Derya Keyf, E. Çağrı Turan, Murat Aslan, Devrim Evin, Hakan Elmasoğlu, Ayhan Demirtaş, Ersun Aşır, Seçil Dedeyi, Özlem Buluttekin, Özlem Özkan, Mazlum Taşkıran, A. Çağdaş Yıldırım, Nuray Çokol, Ozan Hafızoğlu, Müslüm Köse, Bülent Uz , Nuri Özaydın, Hülya Yıldırım, Ömer Bertan, Hazal Uprak, Ceren Altundaşar, Dilek Aslan, Şendal Yıldız, Mustafa Dağlı, Ercan Uslu, Akay Tonguç, Müjdat Altıngöz, Burak Ceran, Ü. Baki Altınkülçe, Berna Uğurlar, Ece Torun, Soner Azrak, Sebahattin Nazik.”