Çukurova Kadın Kolları Platformu anneler günü nedeniyle Seyhan Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği Bahar Konseri verdi.
Çukurova Kadın Platformu Başkanı Sema Turan Yapıcı grupları adına yılın annesi olarak Nurten Sayın’a “ Yılın annesi” plaketini tüm platform üyeleri ile birlikte verdi.
Sema Turan Yapıcı; Aileden Sorumlu Bakanlığının kaldırılmanın söz konusu edildiğini, dolayısıyla da Kadın Sorunları Genel Müdürlüğü’nün de ortadan kalkacağını kaydetti. Yapıcı, Türkiye’deki tüm kadın örgütlerinin böyle bir durumun taraflarla konuşulması gerektiğini ve bu konuda gerekli girişimlerin başladığını ifade etti. Yapıcı, “Savaşta ve barışta sanatın eliyle duyguların ifade edildiği ve bu anlamda “ Sanatın evrenselliğinin değerinin bilinmesi ve gereken önemin de verilmesi gereklidir. Biz Çukurova Kadın Platformu (ÇKP) olarak bu evrenselliğe katkı koymaya çalışıyoruz.” dedi.
Sema Yapıcı, Çukurova Kadın Platformu olarak sloganlarının “ Gönüllü ol, Yolunu çiz, Fark yarat” olarak belirlediklerini, sanatın yanında, sosyal projelerine de devam edeceklerini sözlerine ekledi.