Yokluklar ve yoksunluklar içinde, Yedi Düvele karşı kazanılan Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın ardından, 29 Ekim 1923’te, Büyük Önder Atatürk’ün, genç laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm dünyaya ilan ettiğini anımsatan Biçer, “Böylelikle ümmetten ulusa kuldan birey bilincine ulaşmanın yolu açıldı” dedi.

Aradan geçen 90 yılda, bu sürecin, AKP iktidarlarıyla birlikte tam tersine çevrildiğine dikkat çeken CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, laik Cumhuriyetin tüm kazanımlarının içinin boşaltıldığını vurguladı. Biçer, “Bugün öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki, 10 yıldır iktidarda bulunmasına borçlu olduğu Atatürk Türkiyesi ve Cumhuriyeti’ne tahammülü yok” şeklinde konuştu.

23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim ve 30 Ağustos kutlamalarının yasaklandığı, 10 Kasım anmalarının içinin boşaltıldığı bir dönemde, ülkenin ve Türk Ulusu’nun yüzünün karanlığa, Ortaçağ zihniyetine çevrilmesi yönünde büyük aşamalar elde edildiğini kaydeden Biçer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında daha sonra şunlara yer verdi:

“Sevr’in günümüzdeki yerli ve yabancı temsilcileri, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalama konusunda epey yol alsa da asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Çünkü Atatürk Cumhuriyeti, bizlerin en büyük sevdası, ülke topraklarımız içerisinde yaşayan herkesin gelecekteki en büyük, en biricik güvencesidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 90. yıldönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm devrim şehitlerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygı ve özlemle eğiliriz”