Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozan Belediye Başkan Aday Adayı Tarık Kaplan, doğup yetiştiği Kozan’a borcunu ödemek için göreve talip olduğunu söyledi.
Kozan’ın sorunlarını bildiğini ve Kozan’a borcunu ödemeden Türk Milliyetçiliği davasına hizmet edemeyeceğini anladığını belirten Tarık Kaplan, “Doğup büyüdüğüm, sokaklarında oynadığım, sılam, ata yurdum, Kozan’ın sorunlarını çözmeden, bizi yetiştiren yurda Kozan’a hizmet etmeden Türk Milliyetçiliği davasına hizmet edemeyeceğimi anladım ve borcumu ödemeye karar verdim. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerde mensubiyetimden onur duyduğum, savunduğu Türk Milliyetçiliği ideolojisine teslim olduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kozan Belediyesi Başkan Aday Adayı olmak için 1 Kasım 20013 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki memuriyet görevimden istifa ettim.

Var olmuş ve var olacak her şeyin Allahtan geldiğine inanarak; Türkün kaygısını çeken, sıkıntısını yüreğinde hisseden Allah davası Türk Milliyetçiliği Hareketine ve Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar adalet timsali olmuş Türk Milletine hizmet etmeye talibim” dedi.

MHP Kozan Belediye Başkan Aday Adayı Tarık Kaplan, açıklamasında AKP hükümetinin uygulamalarını da eleştirdi. Türk Milleti’nin Kurtuluş Savaşı’nda fedakarca verdiği namus mücadelesinin bugün farklı boyutlarda halen devam ettiğini anlatan Tarık Kaplan, şöyle devam etti:

“Son 11 yıldır adım adım yürütülen ihanet projeleri ile Türk Milleti yeni maceralara, patika yollara sürülmeye çalışılmaktadır. 

Türkmen’e bin yıldır yurtluk etmiş Toros Dağları’nda dokuz direkli bir kıl çadırda doğmuş bir Türkmen atanın çocuğuyum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kurulmuş Cumhuriyetin imkânlarıyla eğitimimi tamamladıktan sonra özel sektör ve kamunun kurumlarında değişik pozisyonlarda görev aldım. Aldığım görevlerin ve edindiğim makamların önemi yok. Ben her zaman ‘Vatan’ isimli nazlı, mağrur, dilsiz sevgiliye gönül veren, çile zindanlarında işkence hanelerde yavuklularına yazdıkları mektuplarda helallik dileyen insanların sonsuz teslimiyet duyduğu bir davaya Türk Milliyetçiliği davasına mensubiyetimden şeref duydum.”

Tarık Kaplan aslolanın makam mevki değil vatana ve davaya hizmet olduğunu belirterek, “Benim için şimdi Kozan’a hizmet etme zamanıdır. Kozan’a hizmet; vatana hizmet, davaya hizmettir. Makam için değil, benim bugünlere gelmemde en büyük payı olan doğduğum memlekete hizmet için göreve talibim. Ülkesini, milletini seven tüm Kozanlılar’dan destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

TARIK KAPLAN kimdir? 

1978 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kozan’da, lisans eğitimini Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Akteks Akrilik İplik Fabrikaları A.Ş’de İşletme Mühendisi olarak işe hayatına başlayan Tarık Kaplan daha sonra aynı firmaya ait Suriye’nin Halep şehrindeki tesislerde Fabrika Müdürlüğü görevini yürüttü. Sınav yoluyla atandığı TEDAŞ Gaziantep İl Müdürlüğünde sırasıyla Kontrol Mühendisi, İşletme Mühendisi ve Nizip İlçe İşletme Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2009 yılı başında TEDAŞ Gaziantep İl Müdürlüğündeki görevinden istifa ederek Gaziantep Üniversitesi bünyesinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2011 yılından bu yana çalışmakta olduğu Adana Büyükşehir Belediyesi’nde; Raylı Sistem Şube Müdürü, İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı, Encümen Üyesi, Beldetaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve kamu temsilcisi olarak Aksagaz Dağıtım A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Tarık KAPLAN Suriye, Irak, Çin Halk Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Hong-Kong, Macaristan, Avusturya, Slovakya ve Hollanda’da teknik inceleme, çalışma ve araştırma amaçlı gezilerde bulundu. İyi derecede İngilizce ve günlük ihtiyaç karşılayabilecek kadar seviyede Arapça bilen Tarık Kaplan evli ve Nisa Umay ile Yağmur İdil adında iki kız çocuk babasıdır.