Etkinlikler kapsamında Yüreğir Belediyesi Tiyatro Gurubu o günleri anlatan tiyatro gösterisi sunarken Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde Müzik kursuna katılan öğrenciler söyledikleri kahramanlık türküleriyle geceye renk kattılar. Programda ayrıca Çanakkale’de yaşanan olaylar slayt gösterisi ile izleyicilere aktarıldı. Programa Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Selamet, Halk Eğitim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yapılan tiyatro gösterimi söylenen kahramanlık türküleri ile Çanakkale ile ilgili her şeyin anlatıldığını belirtti. Tiyatroyu hazırlayanlara teşekkür eden Başkan Çelikcan bu etkinliklere destek veren Milli Eğitim Camiasına da teşekkür etti.

Yapılan etkinliklerle Çanakkale destanının tekrar hatırlatıldığını belirten Başkan Çelikcan ‘Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. İnşallah gelecek yıl bu etkinliklerimizi yeni yapacağımız bin kişilik Kültür Merkezimizde de hep beraber coşkuyla kutlarız.’’ dedi.

 

 Çanakkale zaferinin çok önemli bir zafer olduğunu belirten Başkan Çelikcan ‘‘Çanakkale Zaferi, milletimizin tek yumruk olduğu, vatanın birliği,  bütünlüğü ve bağımsızlığı için ölüme bile gözünü kırpmadan giden kahraman askerlerimizin dünyaya verdiği en güzel derslerden bir tanesidir. Çanakkale Şehitleri yedi düvelle ve içimizdeki asabiyetle savaştılar. İkisini de yendiler. Çanakkale savaşlarını insanlık tarihinin en ender savaşı kılan askerlerin ölüme (şehadete) koşarak (adeta uçarak) gitmesi ve dönmemesidir’’ dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Selamet Türk Milletinin yokluk içerisindeyken ve yurdun her tarafı düşmanlar tarafından işgal edilmişken Çanakkale Zaferinin kazanıldığını belirterek ‘’İslam Coğrafyasının en trajik yaşanmışlıklarının mekânıdır Çanakkale. Dilerim orada yaşayanlar ve tüm Türkiye bu ruhtan hissesini alır. Bize bu cennet vatanı bırakan ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bize düşen ise onlara layık olarak hareket etmektir ‘’ Dedi.