Sinema dünyasının unutulmaz filmi, Şener Şen’in başrolünü üstlendiği ‘Selamsız Bandosu’na benzer bir konu Adana’da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı’nın trenle yurt gezisine çıkacağını öğrenen Selamsız ilçesinin Belediye Başkanının günlerce hazırlık yapmasına rağmen trenin ilçe halkını es geçip yoluna devam etmesini konu alan film Adana’nın Karaisalı ilçesinde adeta hayat buldu. Karaisalı ilçesinin Kelebek Köyü’nde yolcu trenine binmek için ara durakta bekleyen vatandaşlar trene durması için el kaldırıyor ancak hızla giden trenin arkasından bakmakla yetiniyor.

BİLET SATIŞI İNTERNETTEN AMA İNTERNET DE ÇEKMİYOR!

Ürettikleri ürünleri başta Adana merkez olmak üzere Pozantı ilçesinde satmak, yakınlarını ziyarete gitmek üzere trenle yolculuk yapan Karaisalı’nın Kelebek Köyü sakinleri, tren durağının kaldırılmasına isyan ediyor. Durak kaldırıldığı için 5 kilometre ötedeki başka bir köye yürümek zorunda kalan köylülerin dramı bununla da sınırlı kalmıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü’nün ara istasyonlardaki bilet gişelerini de kaldırdığına dikkat çeken köylüler, bilet almak için internete yönlendirildiklerini ancak bir çoğunun uygulamayı kullanamadığı gibi köyde zaten internetin de çekmediğini vurguluyor.

Tren Var Durak Yok, Bilet İnternette, İnternet yok!

DR. MÜZEYYEN ŞEVKİN: “BU ZULME SON VERİN”

Karaisalı Belediye Başkan Adayı Av. Fadime Geçioğlu ile birlikte köylüleri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, vatandaşların serzenişine kayıtsız kalmadı ve burada köylü vatandaşlarla birlikte açıklama yaptı. Tren durakları kaldırılan Karaisalı ilçesinin Kelebek Köyü sakinlerinin haklı tepkisine ortak olan CHP’li Dr. Şevkin, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü’nün trenlere biletsiz yolcu alınmaması için talimat verdiğini, bu nedenle kırsal kesimdeki vatandaşların artık trenlere binemez olduğunu vurguladı. Ara istasyonları (durak) ve bilet gişeleri kaldırılan, 5 kilometre ötedeki başka bir durağa kadar yürüyen ancak internetleri olmadığı ya da kullanmayı bilemedikleri için bilet alamayan köylülerin isyanının duyulmasını isteyen Dr. Şevkin, “Uygulama başladıktan sonra Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Adana Şakirpaşa ve Adana Karaisalı Kelebek Ara Durakları da kaldırıldı. Bu nedenle vatandaşlar trenlere binemez oldu. TCDD, kırsal kesimi, köylüleri yok sayıyor” dedi.

Adana-Konya, Adana-Kayseri hattı üzerinde bulunan Kelebek köyünde insanların ürünlerini pazarda satmaya götüremediğini söyleyen Dr. Şevkin, “Vatandaşlar trene binmek için kilometrelerce yürümek zorunda bırakılıyor. Yürüseler de bilet bulamıyor. Biletler internet üzerinden alınıyor ama köyde internet çekmiyor” diye konuştu. CHP’li Dr. Şevkin, “İnternetin çekmediği köy ortamında insanlara bu eziyeti yapmak zulümdür. İnsanların ulaşımını sağlamak en önemli kamusal hizmettir. Şayet insanlar internetten bilet alamıyorsa tren içerisinde kolaylık sağlanmalı ve bilet imkanı sağlanmalı, Kelebek Köyü’ndeki tren durağı yeniden hayata geçmelidir” dedi. İnsanların mağdur olduğunu belirten Dr. Şevkin, “TCDD ve Ulaşım AŞ Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum. Lütfen insanların mağduriyetini giderelim ve bu zulme son verelim” ifadelerini kullandı.

KÖY MUHTARI VE KÖYLÜLER ÇAĞRI YAPTI

Kelebek Köyü Muhtarı Etem Karakuş da soruna çözüm bulunmasını istedi ve kendilerine destek veren Milletvekili Dr. Şevkin ile Fadime Geçioğlu’na teşekkür etti. TCDD’yi duyarlılığa davet eden Kelebek Köyü sakini Zühal Özdemir ise “Köyün interneti çekmiyor, tren durmuyor, yollarımız çok bozuk, buna bir imkan sağlayın. Ürünlerimizi satamıyoruz. İnternet çekmiyor ki bilet alalım. Mağduruz, her şeyden mağduruz” diye konuştu.

AV. GEÇİOĞLU: “KÖYLÜ ÜRÜNÜNÜ SATAMIYOR”

“Yıllardır insanlarımız duraktan biletlerini alıp trene binerek Adana ve Pozantı ilçemizde ürünlerini satabilirken şimdi bu imkanları ellerinden alındı” diyen CHP Karaisalı Belediye Başkan Adayı Av. Fadime Geçioğlu da “İnternetin çekmediği bir yerde bilet alamamaları insanları aşırı derecede mağdur etmektedir. Bu mağduriyet giderilmelidir” dedi.  

BU DA DURMADI!

Açıklama öncesi geçen trene umutsuzca el kaldıran vatandaşlar, açıklamanın ardından raylar üzerinden geçen kontrol ekiplerine de alkışlarla eşlik ederken, Milletvekili Dr. Şevkin ve Muhtar Karakuş ile bazı vatandaşlar, “Bu da durmadı” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.