Ancak Adana Büyükşehir Belediyesi basın bürosu Pazartesi gecesi Saat 23:37'de geçtiği "Basın Bilgilendirmesi" ile Başkan Karalar'ın "Onlar bankamatik Memuruydu" şeklinde söylediği iddia edilen sözlerin söylenmediği belirtildi.

Karalar'ın Konu hakkında herhangi bir basın mensubu veya basın yayın kuruluşuna konuşmadığının belirtildiği açıklamada, işçi çıkışı konusunda gerekli bilginin kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi. 

Açıklama'nın tam metni şöyle;

"Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan bilgilendirme…

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde, bazı çalışanların görevlerine son verildiğine dair iddialara yanıt  olarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bir takım basın yayın organlarına “Onlar bankamatik memuruydu” şeklinde demeç verdiğine ilişkin haberler yer almaktadır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iddia edildiği gibi Gazeteci Esra Boğazlıyan’a, ya da bir başka basın mensubuna, veya her hangi bir basın yayın kuruluşuna konuyla ilgili açıklamada bulunmamıştır.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önümüzdeki süreçte, belediye çalışanlarıyla ilgili tasarruf konusunda gerekli bilgiyi kamuoyuyla paylaşacaktır…"