Adana Demirspor taraftarları artık kendi maçlarını izlerken rakiplerinin de karşılaşmalarını analiz eder oldular. Güzel futbol ve alınan galibiyetler hafta boyu tırı vırı şeylerin konuşulmasını değil, futbolun ön plana çıkmasını sağladı. Sezon başında yaşanan ve hali hazırda devam eden yönetimsel skandal ise taraftarların hala dillerinin ucunda. Ancka şimdilik takımın havası bozulmasın diye dillerini ısırdıkları da ortada. Hem sosyal medyadan hem de arkadaş çevremden gözlemlediğim ise şu.  Adana Demirspor taraftarlarının zirveye oynayan diğer takımların da maç sonuçlarını takip ettiği, hatta ellerine kalem kağıt alıp sezon sonu puan tablosu çıkarıyorlar. Hatta 1461 Trabzon'un ilk 6'da kalıp kalmaması gerektiği bile tartışılıyor. Bu yıllardır özlenen 'futbol' değişimini hem sahaya hem de tribüne getirmiş durumda.
Oyundaki anlayışa gelecek olursak Adana Demirspor takımı mücadele gücünü orta alanda kaybetmişe benziyor. Dirençli gözüken kuvvetli bir orta sahsı artık tek top yapan, atakları çabuk ileri taşımaya çalışan bir hale bürünmüş. Mavi lacivertli takımın tek handikabı ise Juninho'nun çok fazla geriye dönerek topu tek başına kullanıp skora gitmeye çalışması.benim düşüncem Juninho ileri uçta ve ceza sahasına en yakın yerde oynamalı. Gol sorunu yaşadığımız günlerde ise yine Erçağ sahneye çıkmayabilir. Bu yüzden hem yakalanan pozisyonlar gole çevrilmeli hem de yaşanabilecek gol sorunu yüzünden defans güvenliği biraz daha önemsenmeli. Üst üste 2 maçta birini geriden diğerini ise skor eşitlendikten sonra çevirmek çok zordur. Ama her zaman olacak bir durum değildir. İlerleyen maçlarda deplasmandan hatta iç sahada alınan bir puanların bile önemi ortaya çıkacaktır.
Dğer yandan Adana Demirspor zirve hesapları yapan 3 takım ile 3 hafta üst üste oynayacak. Kazandığı 33 puanı iç ve dış sahalarda neredeyse eşit bir miktarda kazanan A.Demirspor, evinde sadece 1 galibiyeti olan Konyaspor ile oynayacak. Sezon başında favorilerden biri olarak gözüken Konyaspor karşısında alınabilecek puan veya puanlar, diğer hafta karşılaşılacak olan Erciyesspor maçında büyük önem taşıyacak. Zaten malumunuz, 3. haftanın son maçında Adana derbisi var. Benim için o maça kadar alınacak puanlar ligde ilk 2' mi yoksa ilk 6'ya mı oynanacak onu gösterecek.
Her ligde maçlar teker teker düşünülmelidir. Ancak sezon başında 18 şampiyon adayı olan bir PTT 1. Lig'de 3 veya 4 haftalık programlar çizmezseniz bir anda kendinizi dipte bulabilirsiniz. Bu yüzden Karşıyaka maçına kadar alınacak 5 veya 7 puan Demirspor'u bir anda ilk 4 sıraya atabilir.
Bekleyip göreceğiz ama Adana Demirspor'un artık geriye düşmemesi gerekiyor. Papaz her zaman pilav yemez...
twitter: @alperaslan01