Türkiye’nin en prestijli organizasyonları arasında yer alan 10. Uluslararası Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 11-12 Mart 2023’de yapılacak.

" MASA TENİSİ ADANA’NIN MARKASI OLDU"

Geleneksel olarak yapılan Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasının Türkiye’nin geniş katılımlı önemli organizasyonlarından birisi olduğunu belirten Turnuva Komitesi Başkanı Kemal Sağ, “Değerli Veteran Masa Tenisçi Arkadaşlarımız, Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 11-12  Mart 2023 (Cumartesi-Pazar)  tarihlerinde, ÇİLTAR  MTİ  Kulübü tarafından  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  ve Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile Ç.Ü. SAKIP SABANCI SPOR ve SERGİ SARAYI’ nda yapılacak.  Türkiye’nin bir numaralı şehrinin en önemli ihtiyaçlarından biri masa tenisinde yapılan marka organizasyon olmuştur. Adana’nın hem ulusal, hem de uluslararası tanıtımına katkı sunacak marka organizasyonlardan bir tanesi Veteranlar Masa Tenisi Turnuvasıdır” dedi.

MASA TENİSİNE SAHİP ÇIKILMALI

Uluslararası olarak yapılan bu büyük turnuvanın Adana’nın tanıtımına müthiş katkıda bulunduğunu belirten ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, ”Bu kapsamlı organizasyonun Adana için inanılmaz bir tanıtım imkânı olduğuna dikkat çekmek gerek. Botaşspor’dan tam 16 yıl sonra Süper Lig’de masa tenisi kulübümüz şampiyon olmuştur. Masa tenisi yeteri kadar destek görmüyor. İnşallah yerel yönetimler bundan sonra daha duyarlı olur ve gerekli destekleri verirler. Herkes masa tenisine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

10. Uluslararası Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’na Doğru

Katılım Şartları:

Turnuva, 30 yaş üzeri (1993 doğumlular dahil ) sporcu lisansı veya sağlık raporu ibraz eden herkese açıktır.

.Katılım ücreti 450,- TL/ 25.-€’dur.

Yarışmalar, erkek-kadın tekler (single), erkek-kadın çiftler (double) ve karışık (mix) olarak yapılacaktır.

Yaş Kategorileri:

Tek Erkekler: 30-39 (VH)*, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70+

Tek Kadınlar: 30-39 (VH)*, 40-49, 50-59, 60+

Çift Erkekler: 30-39 (VH)*, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70+

Çift Kadınlar:  30-49, 50+

Karışık      :  30-49, 50+

Not: Herhangi bir grupta en az 4 oyuncu olmalıdır.  Daha az oyuncu olduğu takdirde alt/üst grupla birleştirilir. Katılımcılar ferdi kategorilerde kendi yaş kategorilerinde yarışırlar, çiftlerde genç olanın kategorisinde yarışırlar. Üçüncülük maçı yapılmayacaktır. Kategorilerinde 1. olanlara kupa, 1. 2. ve 3. olanlara madalya, consolation maçlarında 1. olanlara madalya verilecek.

          Katılımcılara Sağlanacak Olanaklar :

·       Cumartesi ve Pazar günleri öğle yemeği olarak ücretsiz  Adana kebap servisi yapılacaktır.

·       Turnuvaya özel  tişört ve çeşitli promosyonlar,

·       Turnuva boyunca dondurma, çay,  kahve, su, cezerye, sıcak  halka tatlı, patlamış mısır ve şalgam suyu ücretsiz olarak ikram edilecektir.

·       Otellerde kalanlar için otel-salon arası ücretsiz ulaşım, cumartesi  günü saat 13.00’te, spor salonu önünden, kalkacak araçlarla, (Adana Arkeoloji  Müzesi gezilecek.)

Turnuva Programı:

08.15: Otelden hareket ve turnuvaya kayıt,

09.30: Açılış seremonisi ve fotoğraf çekimi,

10.00: Maçların başlaması,

Pazar günü maçların başlama saati 09.00’dur.

Maçların oynanma sırası;  tek erkekler, tek kadınlar, çift erkekler, çift kadınlar ve karışık olarak belirlenmiştir. Kategorilerdeki katılımcı sayısına göre, masaların dağılımına uygun olarak tüm kategorilerin aynı anda başlatılması planlanmaktadır.

Not: Antrenman yapmak isteyen katılımcılar için 10 Mart Cuma günü saat 17.00 - 19.00 arasında salon açık tutulacak.

İletişim, başvuru ve kayıtlar :

Turnuva ile ilgili ayrıntılı bilgilere ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü web sayfasından  (adanamasatenisi.org)  ulaşılabilir.

Kayıtlar 350 kişilik genel kota ile sınırlıdır. Kayıtlar katılım bedeli dekontu gelince kesinleşir.  Kota dolduğunda son kayıt günü beklenmeksizin kayıtlar kapatılır.