SEYHAN’IN BİLGİ EVLERİ ARTIYOR

Özel Adana Uğur Okulları ve Tepebağ Rotary Kulübü’nün katkılarıyla hizmete sunulan İsmet Paşa Bilgi Evi’nin açılışına çocukların ilgisi yoğun oldu.  Belediye başkan yardımcıları, müdürler, muhtarlar, CHP Adana il ve ilçe yöneticileri ile yurttaşların  katılımıyla gerçekleştirilen açılışta Başkan Akay, çok hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşadığı dünyada ayakta kalabilmenin en temel yolunun eğitim olduğuna işaret etti. Gençlerin ve çocukların bu değişim ve dönüşüme hazırlıklı olmasının önemine değinen Başkan Akay, Seyhan Belediyesi olarak evde çalışma olanağı bulamayan genç neslin, eğitimle ilgili eksiklerini giderebilmelerine olanak sağlamak amacıyla bilgi evlerini hizmete sunduklarını kaydetti.

BİLGİYE ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILDI

Bilgi Evlerinde kütüphane, bilgisayar ve sınırsız internet ile gençlerin her türlü bilgiye erişebildiğini vurgulayan Akay, on birinci Bilgi Evini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İsmetpaşa Bilgi Evi’nin Uğur Okulları ve Tepebağ Rotary Kulübü desteğiyle hizmete açıldığını belirterek iki kuruma ve yöneticilerine teşekkür eden Başkan Akay, “Bilgi Evimiz İsmetpaşa Mahallemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.  İsmetpaşa Bilgi Evi’nin hizmete sunulmasında katkı vermekten duydukları mutluluğu dile getiren Özel Adana Uğur Okulları Abdülaziz Birbiçer ise “Seyhan Belediyemize ve Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Eğitim konusunda her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Tepebağ Rotary Kulübü Başkanı Özcan Yücelt de “Böyle güzel bir proje için Seyhan Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu projede eğitime katkısından dolayı maddi-manevi belediyenin yanında olmak istedik. Bu nedenle onlara çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Bilgi Evi hizmete açılırken Başkan Akay katılımcılarla birlikte halaylar çekti.