2 Mart'ta masadan kalkan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak teklif ederek yeniden masaya döndü. Gerçekleştirilen kritik toplantı sonrası Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

6 LİDER BİR ARAYA GELDİ

İki belediye başkanının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ile de bir araya gelen Meral Akşener’in de katılımıyla 6 lider yeniden Saadet Partisi Genel Merkez’inde bir araya geldi.

ADAY KILIÇDAROĞLU

Saatler süren toplantının ardından Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu alınan kararı açıkladı. Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı;

*Bu akşam aldığımız kararın hayırlı olmasını diliyoruz.

*Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımız.

KILIÇDAROĞLU: HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

*Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Hakkın, hukukun, adaletin kılınması demektir.

*Bizim soframız barışım ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi neşeli, huzurlu ve bereketli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu başaracağız.

cumhurbaskani-adayi-kemal-kilicdaroglu1

DİĞER LİDERLER YARDIMCISI OLACAK

*Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde mutabık kaldık. 11 madde sonuçlandı.

*Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır.

*Hiç kimse merak etmesi ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun.