Adana Barosunda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 12 avukat için Adana Barosu Avukatlar Salonunda tören düzenlendi. Törene Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, aileler ile misafirler katıldı. Av. Gökayaz, törende yaptığı konuşmada, meslektaşlarını ve ailelerini kutladı.

Adana Barosunda 12 Avukat Törenle Mesleğe Adım Attı!

Av. Gökayaz, davetlilere bu hafta sonu yapacakları Adana Barosunun 32. Dönem Olağan Genel Kurul ve Seçimleri öncesindeki ruhsat töreninde buluştuklarını söyledi.

15 aylık görevleri sürecinde, mesleki dayanışma anlayışıyla çalıştıklarını belirten Av. Gökayaz, “Planladığımız tüm projelerimizi hayata geçirdik. 44 meslektaşımızın içerisinde mesleki faaliyetlerini yürüttükleri Uyum Bürosu ile meslektaşlarımızın zor zamanları için Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı’nı (ADABAYS) kurmuş olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadık. Adli Yardım bütçemize Seyhan Belediyesinden 500 bin TL kaynak sağladık. Kamu kurum ve kuruluşlarla kaynak konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Adli Yardım’da görev alan meslektaşlarımızın görev sayısını 3 katına çıkarttık. Göreve gelir gelmez kurullarda görev alan meslektaşlarımız mesleki dayanışma anlayışıyla CMK listelerinden ayrıldılar. Meslektaşlarımızın katılımıyla CMK görevlendirme sisteminde yaşanan sorunları hep birlikte çözüme kavuşturduk.

Baro Tesislerimizi daha verimli hale getirerek, meslektaşlarımızın mutlu günlerinde hep birlikte olduk. Bu dönemde 70’ten fazla meslektaşımızın mutlu ve özel günlerini baro tesislerimizde gerçekleştirdik.

Komisyonlarımızın tamamı bu süreçte durup dinlenmeden koşturdu. 30 komisyonumuzda görev alan tüm meslektaşlarıma bir kere daha şükranlarımı sunuyorum. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle mesleki dayanışma ruhunu yükseklere taşıdık. Biz sorunları çözmek için göreve talip olduk, meslektaşlarımıza ne söz verdiysek onların tamamını yerine getirdik. Adana Barosu, yeni dönemde de her konuda öncü baro olmaya devam edecektir.” dedi.

Adana Barosunda 12 Avukat Törenle Mesleğe Adım Attı!

Av. Gökayaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Staj dönemlerini başarıyla tamamlayan ve bugün aramıza katılan değerli meslektaşlarım; ülkemizde hak aramanın, adalete ulaşmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Avukatlık mesleği onurlu, kutsal ve mücadele ruhu gerektiren bir meslektir. Her koşulda azimle, inatla ve sabırla üstlendiğiniz sorumluluğun bilinciyle görevinizi layıkıyla yapacağınıza inancım tamdır. Bugünden itibaren sadece kendinizi değil, ülkedeki 170 bin avukatı temsil edeceğinizi asla unutmayın. Meslektaşlarım her ne kadar zor şartlar altında mesleğe adım atıyor olsalar da ailelerin gözleri arkada kalmasın. Adana Barosu büyük bir ailedir. El ele, omuz omuza ve mesleki dayanışma anlayışıyla bu güçlüklerin üstesinden hep birlikte geliriz. Hayırlı uğurlu olsun. Aramıza hoş geldiniz.” 

Baro Başkanı Av. Gökayaz’ın, konuşmasının ardından 12 avukat yemin etti. Ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini alan avukatlar şu isimlerden oluştu:

Umutcan Küçükoğlu, Yağmur Tıraş, Sinem Nur Bayram, Sümeyye Nisa Aktimur, Melis Gümüşlü, Damla Kaçan, Recep Azarak, Bilge Köksal, Ramazan Yıldırım, Atra İlayda Yiğit, Beyzanur Kıllı ve Ege Mert Candır.

Ruhsat alan avukatlara cübbelerini staj yaptıkları büro avukatları;

Av. Rasime Eşelioğlu, Av. Yasemin Tanır,  Av. Barış Kaan Ekmen, Av. Güliz Özlem Altıparmak, Av.Erman Altıparmak, Av. Murat Akbay, Av. Ender Kıvanç Kunt, Av. Burçin Tümsa, Av. Ali İsmail Gündoğdu, Av. İsmihan Tüysüz, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Dursun Ali Demirboğa tarafından giydirildi.