Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Ayça Kara Sığırcı tarafından konuya ilişkin TÜBAKKOM basın açıklaması okundu. Kadın Hakları Merkezi basın açıklaması metni Merkez Başkanı Av. Deniz Eylem Coşkun tarafından okundu.

Adana Barosunda Çiçekler Havada Uçuştu!

Açıklama öncesi Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarımıza, adliyede görevli memurlara ve basın mensuplarına çiçek takdim etti.

Av. Gökayaz, Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleştirilen basın açıklamasından önce yaptığı konuşmada; “Ülke olarak halen 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin etkisi altındayız. Acıyı ilk günkü gibi yaşıyoruz. Birçok yuva yıkıldı. On binlerce insanımız hayatını kaybetti. İnsanlar annesiz, babasız, kardeşsiz, eşsiz ve evsiz kaldı. Bu acıları hep birlikte dayanışma ruhuyla azaltabiliriz. Ama depremin ilk gününden itibaren, eksiklikler ortadayken devletin her şeye yettiğini fakat bir şeye de yetemediğini gözlediğimiz süreci yaşıyoruz. Şu anda su yok, insanların başlarını sokacakları çadır yok, konteyner yok. Bu eksiklikleri ifade etmekten kimseye zarar gelmez. Bu yaraları hep birlikte el ele verip saracağız. Hep birlikte deprem bölgesinin sorunlarına odaklanmış durumdayız.  

Kadınlarımız bölgede zor şartlarda, çocuklarını bakmaya, ailelerini ayakta tutmaya çalışıyorlar.

Kadınlar, deprem yardımlarına ulaşma noktasında büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Devletin öncelikle tüm imkanlarını bu konuda seferber etmelidir.” İfadelerini kullandı.

Av. Gökayaz, 2022 yılında 396 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, kadına karşı şiddetin, ayrımcılığın, sömürünün sona erdiği günlere ulaşmayı arzuladıklarını sözlerine ekledi.

baro-semih-gokayaz0545775

Açıklamaya  Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Sinem Tanrısınatapan, Av. Neval Yurtdaş, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Ayça Kara Sığırcı, Merkez Başkanı Av. Deniz Eylem Coşkun Durmuş, merkez üyeleri, TBB Delegeleri, TÜRAVAK Denetleme Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş ile çok sayıda avukat katıldı.