TBB ve Adana Barosu işbirliği ile Meslek İçi Eğitim Seminerleri kapsamında "Ticari Davalar ve Ticaret Hukuku Uygulamalarında Yaşanan Sorunlar" konulu eğitim semineri Şirin Park Otel’de gerçekleştirildi.

Semineri, Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü/Medeni Usul ve Icra İflas Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hakan Albayrak, avukatlar ve stajyer avukatlar ile davetliler izledi.

Adana Barosunda Meslek İçi Eğitim Sürüyor

“EĞİTİM ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Seminerin açılışında Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, bir konuşma yaptı. Av. Gökayaz, seminerin düzenlenmesinde emeği olan TTB Başkanı Av. Erinç Sağkan’a, TBB Yönetim Kurulu Üyelerine, TBB Eğitim Merkezi’ne, eğitim vermek için Adana’da bulunan konuşmacılara teşekkür etti. Av. Gökayaz, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından programlanan meslek içi eğitim çalışmaları kapsamında, bugün, 25 baroda eğitim seminerleri düzenlediğini vurguladı. Adana Barosu’na üye sayısının 4 bin 300, stajyer avukat sayısının 650 olduğunu anımsatan Av. Gökayaz, eğitim çalışmalarına katılımının mesleki gelişimin ve meslekte başarılı olmanın olmazsa olmazı olduğuna değindi. Av. Gökayaz, “Eğitim çalışmalarıyla kendimizi geliştiriyoruz. Adana Barosu olarak son bir ayda tabir yerindeyse gün aşırı eğitim çalışmaları yaptık. Bugün de verimli bir eğitim çalışması olmasını diliyorum. ” dedi.

TÜİK’İN ENFLASYON ORANI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nca (TÜİK) yıllık enflasyon oranının % 85 olarak açıklanmasına karşın ülkede gerçek enflasyonun % 200 ün üzerinde hissedildiğine dikkat çeken Av. Gökayaz, “CMK müdafilik ücretlerindeki artışın %200’ün altında olmaması için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok, açılış konuşmasında, Adana’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, konukseverliği için Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz’a, yönetim kurulu üyelerine ve baro personellerine teşekkür etti. Av. Özok, TBB eğitim seminerleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Konuşmaların ardından seminer; TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Serpil Özok'un moderatörlüğünde, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Paslı ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Numan Sabit Sönmez'in sunumu slayt gösterisi eşliğinde interaktif katılımla gerçekleşti. Programı izleyenler arasında olan Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü/Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Albayrak, ticari davaların hangi mahkemelerin görev alanına girdiğini mahkemeler arasında görev ve işbölümü ayrımı hakkında detaylı bilgi verildi.

Adana Barosunda Meslek İçi Eğitim Sürüyor

Soru/cevap bölümünden ardından, sunumlarından dolayı konuşmacılara Adana Barosu adına teşekkür plaketleri takdim edildi.