Adana Barosunda stajlarını başarıyla tamamlayan 25 avukat hukuk dünyasına katıldı. Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Baro yönetimi, avukatlar, aileler, yanlarında staj yaptıkları avukatlar ve konuklar katıldı. Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarına toplu yemin ettirdikten sonra bir konuşma yaptı. Av. Gökayaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Av. Gökayaz, konuşmasında ülkede son 4 ayda onlarca festival ve konserin keyfi iptal edilmesine yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Anayasal bir düzende, idare de dahil olmak üzere kimse, kimsenin yaşam tarzına müdahale edemez. Düşünce ifade özgürlüğü engellenemez. Festivallerin iptali apaçık Anayasa’ya aykırıdır. Yurttaşın yaşam tarzına müdahale etmek kimsenin hakkı da, haddi de değildir.” 

Dönemin ilk toplu yemin töreninde olduklarını söyleyen Av. Gökayaz, staj komisyon üyelerine, stajyer avukatlara eğitim veren avukatlara katkı ve emekleri için teşekkür etti. Av. Gökayaz, Adana Adliyesi’nin otopark sorunu, CMK ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nin arttırılması konusunda bilgi paylaştı.

Adana Baro Başkanı Semih Gökayaz

Geçtiğimiz Pazartesi günü Adana Adliye Sarayı önünde toplanarak artan hayat pahalılığı karşısında eriyen AAÜT ve CMK ücretlerinin Avukatlık mesleğinin onuruna ve ülkemiz ekonomik gerçeklerine uygun bir düzeye getirilmesi için basın açıklaması ve oturma eylemi düzenlediklerini dile getiren Av. Gökayaz, “Avukatlar CMK görevlerini ifa ederken harcadıkları emek ve mesai gözönüne alındığında şu an ki ücretler bu görevlerin birer angaryaya dönüştüğünü göstermektedir. Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi konusunda belirli bir gelişme var ancak CMK ücretleri konusunda istenilen seviyede artış yapılmasına karşı Bakanlık bir direnç gösteriyor. TBB heyeti, Bakanlık yetkilileri ile görüşmelere devam ediyor. Tüm meslektaşlarımı bu soruna destek olmaya çağırıyorum. El ele, omuz omuza verilerek tüm sorunlarımızı çözülebiliriz” şeklinde konuştu.

Adana Adliyesinde otopark sorununa değinen Av. Gökayaz, “Adana Adliyesindeki otopark sorununu önceki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e, şimdiki Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a birkaç defa aktardık. Bakan Gül, kapalı otoparkın önemli bir kısmının avukatlara ücretsiz kullandırılması talimatını vermişken Bakan değişince verilen sözler tutulmadı. Otopark sorunun çözümü için çok uğraştık. Avukatlar yargının kurucu unsuru olarak şimdiye kadar görüşülecek tüm yetkililerle görüştük, fakat sorunu çözme iradesi gösterecek kimseyi bulamadık. Bugünden itibaren eylemse eylem, ne gerekiyorsa sorunu çözmek için çabalarımız devam edecek.” dedi.

"SABIRLA VE İNATLA ADALET ARAYIŞIMIZ DEVAM EDECEK"

Mesleğe adım atan avukatların başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu söyleyen Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salonda çok güzel bir görüntü var. Ruhsat alacak meslektaşlarımın gözleri ışıl ışıl parlıyor. Bugün ülkenin ve mesleğin içinde bulunduğu durumdan dolayı hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hepinizin mesleğin onurunu ve kurallarını koruyacağınıza inanıyorum. Hak, hukuk ve adalet arayışını emek, mücadele ve sabırla yaparsanız başarılı olmamanız için hiçbir neden yoktur. Sabırla ve inatla adalet arayışımız devam edecek. Bugün aramıza katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor ve başarılı bir meslek hayatı diliyorum.” dedi. Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından cübbelerini giyip ruhsatnamelerini alan meslektaşlarımız şu isimlerden oluştu:

stajyer

İsmail Ethem Sağlam, İbrahim Paşa Yeşiltaş, Feyzi Canberk Nilüfer, Hikmet Görkem Dürü, Ali Rıdvan Koca, Mehmet Gelebek, İlknur Gelebek, Mert Buhur, Recep Yılmaz, Yağmur Koçyiğit Erkuş, Emre Can Karaüzüm, Özgür Ufuk Bektur, Tekin Can Tekin, TurgayKoç, Ömer Kutup Tayıs, Abdullah Cangüven, Hande Dikiciler, Murat Usal, Seren Sizgen, Furkan Kırpık, Nazlı Uğur, Sulhan Özgür, Merve Kartalmiş, Bilgin Tosun, Mehmet Furkan Gökosmanoğulları.