Adana Barosu Yönetim Kurulu Cinsel İstismar konusunda açıklama yaptı. "İstismar Karşısında Sessiz Kalmayacağız" denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Medyada yer alan ve ülke gündemine oturan, 6 yaşında başlayıp yıllarca devam eden çocuğun cinsel istismarına ilişkin haberler, bir kez daha devletin hukuk sistemi eliyle çocukları koruyamadığının açık bir göstergesi olmuştur.

6 yaşında bir çocuğun tarikat lideri olan öz babası tarafından aynı tarikatın müridi ile zorla evlendirilmesi ve ortaya çıkmaması için yargı mensuplarının ve devlet kurumlarının olayı nasıl örtbas ettiğini, hukuk mücadelesini tek başına sürdüren istismara uğrayan çocuk tarafından acı bir şekilde öğrendik.

Tüm devlet kurumlarının bu haber karşısında çocuğun sesi olması gerekirken sessiz kalması kabul edilemez. Çocukları tarikatlara teslim etmeyeceğiz. Her çocuğun sesi olmaya devam edeceğiz.

Hukuk sistemimizde hali hazırda kullanılmakta olan çocuğun rızası kavramının acilen çıkarılması gerekmektedir. 18 yaşından küçük her bireyin çocuk olduğu mevcut kanunlarımızda yer almakta iken cinsel istismarın devlet eliyle meşrulaştırılması amacıyla rıza kavramının hukuk sisteminde yer alması bu olayın ortaya çıkmasıyla bir kez daha durumun vahametini gözler önüne sermiştir.

Yüksek sesle haykırıyoruz ki,

“İstismarda rıza kavramı kabul edilemez”.

Her bir çocuğun sesi olacağımıza dair mücadelemize devam edeceğimizi, Olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.