Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca ile Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, görevden alındı. Doğan İnci, 2020 yılında yayımlanan kararnameyle Adana İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı. İnci, son olarak 2023 yılında, Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürü'nü makam odasında darbettiği iddiaları ve hakkındaki şikâyetle gündeme gelmiş, Adana Valiliği ise haberleri yalanlayarak, şikâyetçi şube müdürü hakkında soruşturma yürütüldüğünü bildirmişti. 

Deprem Yıkamadı "Rezerv Alan" Diyerek Yıkacaklar! Deprem Yıkamadı "Rezerv Alan" Diyerek Yıkacaklar!

Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, Adana İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca ile Siirt İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, görevden alındı. 

Adana Emniyet Müdürlüğüne Ahmet Hakan Arıkan, Iğdır Emniyet Müdürlüğüne Erden Sakarya, Siirt Emniyet Müdürlüğüne Necmettin Öztürk atandı.

Eti Maden Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Yalçın Aydın atandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürü Orhan Deha Dede görevden alındı.