Diyanet İşleri Başkanlığı Adana İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri birimi tarafından organize edilen umre turları yoğun talep görüyor.

Adana İl Müftülüğü olarak daha önce düzenlenen Adana'ya Özel 1. ve 2. Umre turlarına halkımızdan yoğun ilgi görülmüştü. Vatandaşlardan gelen yoğun talep karşısında Adana İl Müftülüğü bu defa da, üç ayları ve Berat Kandil’ini Kutsal topraklarda geçirmek isteyenler için Adanalılara özel 3. ve 4. umre turu daha planlandı.

Bu turlar ve Ramazan ayı umre turu tanıtımlarını yapmak için Cuma günü Sabancı Merkez Camii bahçesinde stant açtı.  Gençler ve vatandaşların yanı sıra Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı’da ziyaret gerçekleştirerek tanıtımında görev alan personele teşekkür etti.

Müftü Taşcı, “Umre turlarımızın en önemli özelliği; Adanalı hemşerilerimizi Adana Havalimanı'ndan direkt uçuşla kutsal topraklara uğurlayacak ve dönüşlerinde de burada karşılayacak olmamızdır. Diğer bir husus ise mübarek üç ayları kutsal topraklarda karşılayıp, Berat Kandil’ini orada birlikte idrak edeceğiz. Tüm gayretimiz; Diyanet İşleri Başkanlığımız güvencesi altında Adana'da görev yapan başarılı ve liyâkatli görevlilerimiz rehberliğinde, usûl ve âdâbına uygun bir umre yaptırabilmektir" dedi.

Müftü Taşcı, “Hemşerilerimizin gösterdiği ilk Umre turlarında yoğun bir talepten sonra tekrar 3. ve 4. özel umre turu ile yeniden çıktık bu kutsal yola. Rabbim nasip ederse Ramazandan önce son umreyi mübarek 3 aylarda ayrıca Berat Kandilinde kutsal topraklarda yapacağız. Bu 15 günlük umre turlarımızın ilki, 2 Mart’ta gidiş, 17 Mart’ta dönüş, diğeri ise 6 Mart’ta gidiş, 21 Mart’ta dönüş olmak üzere planlanmıştır. Kontenjanlarımız sınırlı olup çok çabuk dolmaktadır. Kayıt için acele edip, İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimize bekliyoruz. ”dedi

Adana İl Müftülüğünden "Umre" Bilgilendirmesi

Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer ise vatandaşlarımızdan çok yoğun bir talep gördüğümüz için  bu umre turlarını planladıklarını söyleyerek ilimiz ve İlçe Müftülüklerine din görevlileri aracılığıyla kayıt yaptırmaya davet etti.

Şube Müdürü Hançer, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı hocamıza bu umre turları için din görevlileri ve vaizlerle ayrı ayrı gerçekleştirdiği umre bilgilendirme toplantıları ve verdiği desteklerinden ötürü teşekkür etti. Ayrıca Ramazan ayına özel turlarında tanıtımı yapıldığını, Ramazanda gitmek isteyen vatandaşları da bu turlar hakkında bilgilendirildiğini ifade etti.