Adana Ticaret Borsası (ATB)’nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen organ seçimlerinde yeniden göreve seçilen Başkan Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanı Osman Bağış ile yönetim kuruluna ilk tebrik ziyareti,  Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından gerçekleştirildi. 

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, beraberindeki Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri  Yusuf Kara, Mehmet Tosmur, Denetim Kurulu Üyesi Ergin Turan ve Bölge Müdürü Ersin Akpınar ile Adana Ticaret Borsası (ATB) yönetimine “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, YK Üyeleri Hamit Tezcan, Şahin Güneşer ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk tarafından konuk edilen AOSB yönetiminin ziyaretinde Adana ekonomisi konuşuldu.

Adana Ticaret Borsası

AOSB Başkanı Sütcü, burada yaptığı konuşmada; Başkan Şahin Bilgiç ve yönetimine  ‘hayırlı olsun’  temennisinde bulunarak, Adana Ticaret Borsası’nın köklü geçmişi ile ülke ve bölge ekonomisindeki önemine vurgu yaptı.

YAPICI VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ YAKLAŞIM

ATB Başkanı Şahin Bilgiç’in  “yapıcı ve bütünleştirici” yaklaşımına da dikkati çeken AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “Şahin Bilgiç Başkanım hem şahsım hem de AOSB Başkanı olarak örnek aldığımız, Adana ve tüm odaların ağabeyi olarak gördüğümüz ve her zaman birleştirici, yapıcı karakteri ile öne çıkan büyüğümüzdür” dedi.

Sütcü, ortak paydanın Adana ve hedeflerinin ise yine Adana’nın ekonomik gelişimi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar AOSB, ATB, ADASO ve ATO olarak çok güzel bir sinerji yakaladık. Bu sinerji Adana’mıza yansıdı. Hep birlikte bundan sonra da daha iyisini yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizden sonra bu kurumların başına gelecek yeni yöneticiler bizlerin yaptıklarından feyz alarak hedeflerini daha da yükseltmelidirler. Adana Ticaret Borsası ve Şahin Bilgiç Ağabeyden her zaman destek gördük, işbirliği gördük. Bundan sonra da işbirliğimiz sürecektir.”

Adana Ticaret Borsası

 “DEZAVANTAJLARI AVANTAJA ÇEVİRMELİYİZ”

 “Bu memleket bizim. Memleketimize karşı borçlarımız var. Şartlar ne olursa olsun bizler mümkün olduğu kadar dezavantajları kendi yetkimiz ve etkimiz alanında avantaja çevirmeliyiz” diyen AOSB Başkanı Bekir Sütcü, şöyle devam etti:

“Adana Ticaret Borsası, Çukurova’mızın, Adana’mızın, çiftçimizin, üreticimizin menfaatine, memleketimizin ekonomisine ne katkı sağlar onu düşünüyorsa biz de OSB olarak memleketimizin ekonomisine, istihdamına nasıl katkı sağlarız onun peşindeyiz. Bu anlamda bizlerin büyüğü olan Şahin Ağabeyim ve yönetimdeki arkadaşlara hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Hem şahsım hem de AOSB Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.” diye konuştu.

AOSB İLE ÇOK GÜZEL BİR DİYALOG İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK

AOSB Yöneticilerinin ziyaretini çok anlamlı bulduğunu ve onur duyduğunu söyleyen Başkan Şahin Bilgiç ise  “Seçim takvimimizi tamamladık. İlk ziyaretçi olarak sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bugüne AOSB ile çok güzel bir diyalog içerisinde çalıştık. AOSB Adana’mızın gerçekten gözbebeğidir” dedi.

 “ADANA’DA ÖZLENEN TABLOYU HEP BİRLİKTE OLUŞTURDUK”

“Adana’da özlenen tabloyu hep birlikte oluşturduk” diyen ATB Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, şöyle devam etti:

“Adana’nın bu birlikteliğe ihtiyacı var. Hem sanayinin hem ekonominin hem tarımın hem ticaretin gelişmesi için Adana’nın güçleri birleştirmeye, gönül köprüsüne, gönül birliğine ihtiyacı var. ATB, ADASO ve ATO birlikteliğine AOSB Başkanı olarak Bekir Sütcü Başkan’da bu birlikteliğe ciddi katkı koydu. Dört kurum bir oda gibi çalıştık. Bu birliktelikten Adana kazandı. Bunu sürdürmek için sadece elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Bugün sizleri burada görmek bizleri çok mutlu etti.”

Konuşmaların ardından ATB Başkanı Şahin Bilgiç, Meclis Başkanı Osman Bağış ve yönetim kurulu üyeleri, AOSB heyeti ile  Adana Ticaret Borsası idari binası, online alım satım salonu ve laboratuvarlarını gezip üyelerine sundukları çağdaş hizmetler konusunda bilgi verdi.