TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin, titiz bir hazırlık evresi sonucu gerçekleştirdikleri organizasyonla,  Adana’yı  “Klikya turu” ile turizm firmalarının tur bölgeleri arasına aldırmayı başardıklarını kaydetti.

Aynı zamanda Şirin Park Otel’in sahibi de olan TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin,  TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ile Türkiye genelinde faaliyet gösteren 36 Bölgesel Yürütme Kurulu’nun üyelerini ve 81 vilayetin turizm temsilcisi acenteleri ve tur operatörlerini Adana'da konuk ettiklerini  hatırlattı. 

Aralarında Jolly Tur, Ets Tur, Pronto Tur, Baracuda Tur gibi firmaların da bulunduğu 10’a yakın büyük firmayı  bir araya getirerek Adana’da kongre toplantısı yaptıklarını, tur operatörlerine şehir içindeki tarihi, kültürel bölgeleri, Adnan Menderes Bulvarı’nı, Anavarza, Kozan, Misis, Yılankale, Yumurtalık ve Karataş’ı gezdirdiklerini anlatan Şirin şöyle devam etti:

 

“Adana, Türkiye’deki  7 adet tur bölgesinin arasında bulunmuyordu. Turizmcileri,  Adana bölgesini, tur programlarına aldırmaya ikna ettik. Bu Adana’nın  turizm potansiyelinin değerlendirilmesi adına tarihi bir adımdır. Turizm firmaları, ‘Klikya turu’ adı altında yeni bir tur programı yazacaklar. Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı da kapsayacak bu tur bölgesinin merkezi ise Adana olacak. Bu uygulama, şimdiye kadar Adana’nın turizm konusundaki önemli eksiklerinden birisiydi. Uygulamanın bölge turizmine çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz”