Çukurova Sanayi ve İş Dünyası (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” şiarıyla hareket edilmesinin önemine dikkat çekti.
Çukurova topraklarını oluşturan Adana ve Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Hüseyin Kış, Atatürk’ün kurtuluş mücadelesine ilham veren Çukurova’nın kurtuluşunu onur ve gururla kutladıklarını kaydetti.
Tüm dünyada barışın hakim olması dileğiyle Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Hüseyin Kış, “Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında barışa olan inancımızla, ülkemizin daha çağdaş ve modern bir kimliğe kavuşmasına olan kararlılığımızla tüm dünya insanlığının huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmesini diliyoruz” dedi.
Cumhuriyetin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesine ilham veren kadim Çukurova toprakları Adana ve Mersin’in de kurtuluş günlerini kutladığına dikkat çeken Başkan Kış, şunları söyledi:

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar'dan Samimi Çağrı! Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar'dan Samimi Çağrı!

“Atalarımızdan bizlere emanet şehirlerimizin ilelebet yaşaması ve geleceğe güvenle bakabilmesi için bizler de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Tarihsel misyona uygun hareket eden iş dünyası temsilcileri olarak 3 Ocak 1922 Mersin, 5 Ocak 1922 Adana’nın kurtuluş günlerini onurla ve gururla kutluyoruz. İkinci yüzyıla girerken iki kentimizde 102 yıldır yanan bağımsızlık ateşinin asla sönmeyeceğini belirtmekte fayda görüyoruz. Ülkemizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, Atatürk’ün bir çift mavi gözü ışığında ve “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” şiarıyla yürümeye devam edeceğiz. Başta Atatürk olmak üzere kentlerimizin bugünlere taşınmasında emeği olan tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle 3 Ocak Mersin, 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü kutluyoruz. Ülkemizin, Adana’nın Mersin'in kalkınıp gelişmesi ve daha müreffeh bir toplum için çalışan iş dünyasının temsilcileri olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluk duygusuyla azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çukurova’mızın, Adanamızın, Mersinimizin kurtuluş günleri kutlu olsun. Nice yıllara Adana, nice yıllara Mersin.”