Sabah saatlerinde Atatürk Parkı'nda başlayan törenlerde,  Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

KORTEJ, BANDO EŞLİĞİNDE UĞUR MUMCU MEYDANINA YÜRÜDÜ

Buradaki törenlere katılan Büyükşehir Belediyesi bando takımı ile öğrencilerin oluşturduğu kortej, vatandaşların da katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

VALİ DEMİRTAŞ, VATANDAŞLARIN ve ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI

Vali Mahmut Demirtaş, meydanda sürdürülen kutlama töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve 6. Mekanize Piyade Garnizon Komutan Vekili ve İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın ile birlikte vatandaşları  selamladı ve tüm çocukların bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun törende  yaptığı konuşmada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını belirterek, şunları söyledi; "Barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime ve teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız bayramımız, çocuklarımıza olan sevgi ve güvenimizi göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde, dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasi ve cumhuriyet tarihinin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz."

ÇOCUKLAR ÇİÇEK SUNDU

Törende çocuklar, Vali Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile 6. Mekanize Piyade Garnizon Komutan Vekili ve İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın'a çiçek sundu.

TÖRENLER, RENKLİ GÖSTERİLERE SAHNE OLDU

İstasyon Meydanı'ndaki kutlama töreni halk oyunları, jimnastik ve mehter gösterilerinin ardından  çeşitli yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerinin verilmesiyle, renkli görüntüler eşliğinde son buldu.