Adana’nın damak lezzetlerini, kültürünü  ve sanatını Başkentlilerle buluşturmanın gayreti ve çalışmaları için Genel Başkan Yunus Sakarya, Genel Sekreter Mehmet Kubat, Denetim Kurulu Başkan vekili Saim Çetenak, Adana temsilcileri Erdogan İşlek ve Hacer Ceylan ile Proje Koordinatörü Bektaş Avcı’dan oluşan heyet, Adana Valisi Dr.Süleyman Elban’ı ziyaret etti.

10 - 13 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara Millet Bahçesi’nde yapılacak olan; Adana Tanıtım Günleri için hazırlık çalışmaları kapsamında  Genel Başkan Yunus Sakarya’nın başkanlığında oluşan heyet; ilk ziyareti Adana Valisi Sayın Dr. Süleyman Elban’a yaptı.

Ziyarette; 10Adanalılar Derneği-13 Kasım 2022’de yapılacak olan Adana Tanıtım Günleri etkinliğinin içerik ve program başlıklarının sunumunu Dernek Genel Sekreteri Mehmet Kubat yaptı. Vali Elban; Ankara’da ilk defa yapılacak olan Adana Tanıtım Günleri’nin Adana’mıza özgü olan lezzetlerin ve kültürünün tüm yanlarıyla tanıtılmasının önemini belirterek başarılı bir organizasyonun  gerçekleşmesi için desteklerini esirgemeyeceğini  belirtti.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban; Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelerek Ankara’da  yaşayan 7.5 milyon insana Adana’nın tarihini, kültürünü ve lezzetlerini tattırmanın önemli bir iş ve gelişme olduğunaq dikkat çekerek; İşbirliği yapılacak olan Kamu, STK’lar ve özel sektörle hızlı bir şekilde görüşülmesi için bir çalışma grubu kurulması, gerekli altyapının hazırlanması ve faaliyetlere bir an önce başlanması gerektiğini belirtti.

Adana Valisi Elban’a, Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği takdim ettiği plaketinin ardından heyet olarak, bir sonraki çalışmaların değerlendirileceği toplantı günü kararlaştırılarak, toplantı  sonlandırıldı.

Adanalılar Derneği

Daha sonra heyet olarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar’ı ziyaret eden heyet; Adana Tanıtım Günü ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar da; Adana’ya ve hemşehrilerimize yapılacak her konuda derneği destekleyeceklerini ve bu konuda daha önceleri girişimlerde bulunulmuş ancak bir türlü gerçekleşmemiş olan bu tanıtımın yapılması konusunda; Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin daha önceki yapmış olduğu programlardan da anlaşıldığı üzere başarılı olacağını düşündüğünü ve tüm çalışmalara tam desteği vereceğini belirttiler.

Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği adına oluşturulan heyet üyeleri; gerek Vali Elban’a ve gerekse de Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar’a yaptığı açıklamalarda, Adana’mızın yöresel ürünlerini, damak tadını, kebabını, kültürünü, turizmini, sanatını ve sanayisini Ankara’da yaşayan milyonlara tanıtmak ve buluşturmak gibi bir misyonu üstlendiklerini, Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’ni tüm kesimlerin destekleyeceğini düşünerek bir gayret içerisine girdiklerini ifade e