Kısa adı AKYED olan Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği’nin İnci Otel’de düzenlediği geleneksel geceyi Cumhuriyet Halk Partililer onurlandırdı.
Adana Valisi İlhan Atış’ın mazeret bildirerek katılmadığı gecede masaları tek tek gezerek “ afiyet olsun, iyi eğlenceler” diyen CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar ve eşiyle, CHP Adana Milletvekili Adayları Osman Faruk Loğoğlu, Ümit özgümüş, Zeynep Canan Billor ve Hüseyin Keser alkışlarla karşılandı. Geceye Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Bülent Yardımcı, İşadamı Bülent Özülkü, CHP’nin bazı Belediye Meclisi Üyeleri ile CHP Adana İl Yönetim Kurulu’nun bazı üyeleri de katıldı.
Halkı meslek edindirmek amacıyla kurslar da düzenleyen AKYED Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Turaçtemur, kurs hocalarını da tanıttı, onları güllerle onurlandırdı. Derneğin halk oyunları ekibinin gösteri yaptığı, otel sanatçılarının söylediği türkü ve şarkıların eşliğinde konukların doyasıya eğlendiği gecenin açılış konuşmasını yapan Başkan Haşim Turaçtemur, yönetim olarak mahalle halkıyla sosyal, kültürel, fikirsel bir beraberlik ve dayanışma içinde, daha huzurlu ve yaşanabilirliği sağlamayı amaç edinerek çalışmalarına ivme kazandırdıklarını söyledi.
Başkan Turaçtemur, ev ev, işyeri işyeri, tek tek ziyaret ederek daha iyi bir Akkapı için uğraştıklarını anlatarak, “Derneğimizi sadece bir yardım kurumu olarak değil, aynı zamanda kültür ve eğitim kurumu olarak da gelecek nesillere taşımayı hedefledik” dedi. Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde meslek edindirme kursları başlattıklarını anlatan Başkan Haşim Turaçtemur, 12 ayrı branşta meslek kursu açtıklarını ve başarıyla sürdürüldüğünü de vurgulayarak, “Böylece derneğimiz, meslek edindirme merkezine dönüştü ve Adana’da güzel bir örnek oluşturdu” diye konuştu.
Dernek Başkanı Haşim Turaçtemur, konuşmasının ardından, derneğin halk eğitiminde görev alan kurs öğretmenlerini isim isim sahneye çağırdı, birer demet gül vererek onurlandırdı.
Konuşma ve tanıtımın ardından otel sanatçılarının sunduğu şarkı ve türkülerle doyasıya eğlenen Akkapılar ve konukları geceden hayli memnun ayrıldı.