Muhtarlardan belde ve köylerin sorunlarını dinleyen ÖZTÜRK, mahalleye dönüşecek köylerin mevcut durumlarını tek tek gezerek “belde belediyelerin dönüşümü projesi” hakkında da bilgi verdi.
Köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Alemdar ÖZTÜRK, Büyükşehir Yasası'nın köylere sağlayacağı imkanlar ve yasanın getirdiği yenilikleri anlattı. Bugüne kadar köylere İl Özel İdareleri tarafından hizmet verildiğini hatırlatan ÖZTÜRK, Büyükşehir Yasası ile köylerin mahalle olacağını, bağlı oldukları belediyeler tarafından hizmet verileceğini söyledi.
Köylerdeki yol, su ve altyapı durumlarının Ceyhan şehir merkezinden daha iyi durumda olduğunu da belirten Alemdar ÖZTÜRK şu açıklamalarda bulundu:
"30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde belde ve köyler Ceyhan'ın mahallesi durumuna geçileceğinden, yerel seçimlerde Ceyhan ve Adana büyükşehir belediyeleri için oy kullanılacaktır. Bundan sonraki hizmetlerini alt belediye olarak Ceyhan'dan, üst belediye olarak da Adana'dan alacaktır. Tecrübeli ve ehil kadrolarımızın yönetiminde daha kaliteli hizmetle buluşacaktır" dedi.