Sisli, çamurlu, buzlu ve karlı yolların arazi araçlarıyla aşılarak yapıldığı besleme çalışmasında kışın beslenmekte zorluk çeken hayvanların besin ihtiyacına yem ve kuru mama desteği sağlandı.
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yüksek rakımlı zirvelerde yaşan yaban hayvanları ile yaylalarda yaşamlarını sürdüren sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacı kısıtlandı. Bu kapsamda Osmaniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelleri ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ve İlaçlama Amirliği personellerinden oluşan 15 kişilik ekip, ağır kış şartlarında beslenmekte zorluk çeken yaban ve sokak hayvanları için seferber oldu.

Osmaniye Belediyesi tarafından Amanos Dağları’nın eteklerindeki yaylalarda ve kış şartlarının ağır geçtiği zirvelerde yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanları için besleme çalışması yapıldı.

4x4 arazi araçlarına yükledikleri 5 balya saman, 400 kilo pazar atığı, 500 kilo bakliyat, 250 kilo kuru mama ile yemek atığı ve bayat ekmekten oluşan beslenme malzemeleriyle Amanos Dağları’nın zorlu yollarına koyuldu.
Sisli yolların geçilmesiyle başlayan zorlu yolculuk çamurlu, buzlu ve karlı yolların aşılmasıyla devam etti.

Osmaniye Belediyesi tarafından Amanos Dağları’nın eteklerindeki yaylalarda ve kış şartlarının ağır geçtiği zirvelerde yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanları için besleme çalışması yapıldı.

Osmaniye'de Her Gün 10 Bin Kişiye İftar Yemeği Osmaniye'de Her Gün 10 Bin Kişiye İftar Yemeği

Kış şartlarından dolayı zaman zaman zorlu mücadelelerle karşılan ekipler, zirve noktalara ulaşarak yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Ardından Amanos Dağları eteklerinde bulunan Olukbaşı, Zorkun, Mitisin ve Fenk yaylalarında sokak hayvanları için besleme çalışması yaptı. Farklı noktalara bırakılan yem ve mamalar kış şartlarında hayvanlara yiyecek desteği olurken ekiplerin zaman zaman da hayvanlarla ilgilenmesi soğuk hava da iç ısıtan görüntüler oluşturdu. 
Öte yandan besleme çalışmasına katılan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak dostlarının sağlık taramasını da gözden geçirdi.