AOSB Genel Sekreteri Mustafa Keskin, ülkemizin kurum ve kuruluşlarının uluslararası rekabet ortamında güçlü bir biçimde yer alabilmesinin temel koşullarından biri olarak gördüğü "Toplam Kalite Yönetimi"nin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan KalDer'e üyelik bildirimi kapsamında gereken yükümlülükleri yerine getirdiklerini söyledi. Keskin, bu kapsamda, genç, dinamik, bilgisayara hakim 11 kişiden oluşan bir proje yürütme ekibi oluşturduklarını bildirdi.

Keskin, KalDer eğitimlerinin, Mükemmellik Kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücü ve refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunduğunu vurguladı. Keskin, eğitimler sonrasındaki rehberlik hizmeti sayesinde eğitimleri destekleyen ve bu eğitimi destekleyen yol gösterii çalışmalar belirterek, ''KalDer ihtiyaca yönelik rehberlik hizmetini birçok konuda vermektedir. Bu eğitimler AOSB'mizin mükemmellik yolculuğunun bir parçasıdır ve bundan sonraki süreçte de KalDer programı kapsamında devam edecektir'' dedi.

Ekibin, KalDer'in temel kavramlarına ve kriterlerine uygun uygulamalı eğitimi de kapsayan çalışmalar yaptığını belirten Keskin, şunları kaydetti:

'' Bundan sonraki süreçte KalDer’le beraber öncelikle OSB’nin bir iç değerlendirmesini yapacağız. Onun çalışmalarına başladık. İç değerlendirmenin sonucunda kuvvetli ve iyileştirmeye açık yönlerimizi tespit edeceğiz. Bununla ilgili yapılması gereken faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Ekim ya da kasım ayında İstanbul’da Kalder’in düzenleyeceği bir kongre var. O kongreye de katılmayı hedefliyoruz.''

Keskin, KalDer ile üyelik anlaşması imzalanmasıyla başlayan ve ardından hem kurum içinde hem de İstanbul'da gerçekleştirilen eğitim amaçlı toplantılarla devam eden bu süreci sağlıklı bir şekilde devam ettireceklerini sözlerine ekledi.