Çukurova SİFED Başkanı Berman Mantı, Ramazan Bayramı’nı Kutladı Çukurova SİFED Başkanı Berman Mantı, Ramazan Bayramı’nı Kutladı

TOBB Adana Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mertcan Yücel, YK Üyeleri Rıdvan Aslan, Ertuğrul Öztep, Yusuf Dizman ve Berkay Kızıldağ ile birlikte ATB’yi ziyaret eden Başkan Mert Taşar, yaptığı açıklamada “Adana Ticaret Borsası bizim evimiz. Nazik misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederiz. Gelecekteki planlamamızı yapabilmek ve güzel projeleri hayata geçirebilmek için tecrübelerinizden yararlanmaya geldik. Adana’da geçmişten bugüne var olan girişimcilik ruhunun artırılması amacındayız. Başta sizler olmak üzere yaşadığımız kentin dinamikleri ve yerel yönetimleriyle koordineli ve uyum içerisinde çalışarak katmadeğer yaratmak istiyoruz. Sanayi ve tarım kültürü, girişimcilik ruhu ve genç nesillerin iş dünyasındaki etkinliğiyle öne çıkan Adana’nın Türkiye’nin en büyük 2024 G3 Girişimcilik Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu zirveye katılacak olanlara elimizden geldiğince Adana kültürünü, Adana'nın misafirperverliğini yaşatarak evlerine güzel hatıralarla yollama derdindeyiz. Ekip arkadaşlarımızla beraber gençlik heyecanımızı kentimize yansıtmak için yoğun çabamız olacak. Adana’nın girişimcilerini geliştirirken Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak ilk işlerimizin arasındadır” diye konuştu.

ATB Başkanı Bilgiç'ten Genç Girişimcilere "Tecrübe" Aktarımı

BİLGİÇ, “GENÇ VE KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, YK Üyeleri Hamit Tezcan ve Şahin Güneşer ile Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette girişimciliğin çok önemli olduğunu, kadın ve genç girişimciliğin sadece Türkiye'de değil, tüm dünya’da hep öne çıkan trendlerden olduğunu söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Bu açıdan sizler hem rol model, hem arkanızdan gelenlere örnek olacak, iz bırakacak işler yapmalısınız. Bu dört yıllık sürede ayağı yere basan projeler üretmelisiniz. İyi olacağına inandığınız işleri sonuna kadar götürmelisiniz. Biz meclisimiz, yönetimimiz ve çalışanlarımızla birlikte üreterek borsamızı bugünün örnek borsası haline getirdik. Daha iyisi olabilmek için mücadelemize devam ediyoruz. Ülkemizin genç girişimcilere ihtiyacı var. Üretiminde, tarımda, sanayide, ticarette genç girişimcileri daha fazla görmek istiyoruz. Ben inanıyorum ki sizin gibi genç, yorulmamış beyinler ortaya yeni fikirler, düşünceler koyabilirsiniz. Sizler şimdi girişimci olarak anılıyorsunuz ama geleceğin iş insanları olarak yerinizi alacaksınız. Adana ve iş hayatının daha iyi yerlere gelmesinde, şekillenmesinde siz gençlerin emeği, çabası olmazsa olmazlardandır. Biz de Adana Ticaret Borsası Yöneticileri olarak sizlerin başarılı olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hepinize hayırlı olsun. Burada olmayan arkadaşlarınıza selamlarımızı iletirsiniz. Hepsini tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından ATB Elektronik Alım Satım Salonu ve laboratuvarlar gezildi.